bieffekter av en spiral

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-19
Spiraler ( IUP) är en mycket effektiv form av preventivmedel , med 99 % effektivitet takt förhindra graviditet . Däremot har de biverkningar som du bör känna till innan du använder. De flesta av dessa biverkningar är lindriga och kan försvinna efter ett par månaders användning, men om de kvarstår kanske du vill prova en annan form av preventivmedel . En kopparspiral kan också ge allvarliga komplikationer , men de är sällsynta

Metod

För att förstå de eventuella biverkningar av en spiral , måste du veta hur spiralen formas och där spiralen finns i din kropp . En kopparspiral är formad som bokstaven T , med två flexibla armar . När en spiral sätts in, skjuter läkaren eller sjuksköterskan att spiralen genom slidan och livmoderhalsen öppnar , med flexibla armar tryckte mot kroppen på enheten . När spiralen är genom livmoderhalsen öppnas och in i livmodern , armarna våren utåt och bildar en T-form i livmodern . Spiralen genom att dra i ett snöre längst ner i spiralen . Denna sträng sträcker sig genom livmoderhalsen och i slidan

Typer

Det finns två olika typer av spiraler finns : . det Paragard koppar spiralen och Mirena hormonella spiral. Båda spiral undvika graviditet genom att blockera spermier från att nå ett ägg . Den Paragard koppar Spiralen gör detta genom att kasta små mängder koppar , som fungerar som en naturlig spermiedödande medel . Mirena hormonella Spiralen släpper hormonet gestagen i livmodern tjockare livmoderhalsen och bromsa spermier . Båda typerna av spiralen påverkar livmoderslemhinnan , vilket gör befruktade ägg mindre benägna att implantatet på livmoderväggen .

biverkningar

Beroende på vilken typ av spiralen du har , kan du uppleva olika biverkningar. Både Paragard och Mirena kan öka småblödningar mellan menstruationerna och kan förvärra mensvärk . Den Paragard kan också öka menstruation avsevärt ( Mirena , å andra sidan , kan sluta perioder helt och hållet) . Hormonerna i Mirena spiralen kan orsaka cystor på äggstockarna. Mirena kan också orsaka biverkningar som är gemensamma för alla typer av hormonella preventivmedel , såsom högt blodtryck , depression , huvudvärk , viktökning och sänkt sexlust .

allvarliga problem

För att det är en fysisk barriär i stället för bara en hormonell en, kan spiralen själv orsaka allvarliga men sällsynta biverkningar . Trots sin T- form , kan spiralen arbeta sig tillbaka ut ur livmodern , antingen helt eller delvis . En kopparspiral armar kan punktera livmodern under insättningen , även om detta är en mycket sällsynt företeelse. Kvinnor som aldrig haft barn är mer sannolikt att förlora en spiral . Bakteriell infektion kan också inträffa under spiralinsättning . Du kanske måste ta antibiotika innan spiralinsättning att förhindra att detta inträffar . Risken för bakteriell infektion är också därför som kvinnor med spiral bör inte ha oskyddat sex med flera partners , som spiraler kan förvärra vaginala infektioner .

Graviditet

spiral är mycket effektiva metoder för födelsekontroll . Men om en preganancy inträffar medan spiralen är på plats måste den tas bort , även om en kvinna har för avsikt att avbryta graviditeten efteråt . Det finns också en högre risk för utomkvedshavandeskap vid användning av spiral. Ett utomkvedshavandeskap som händer när ett befruktat ägg implantat inne i äggledaren . Det är ett farligt tillstånd som kan påverka framtida fertiliteten .

Previous:nothing Next:om klamydia och testikeln smärta

Relaterade artiklar


 • livsmedel som ökar mäns libido
 • är vaginal svampinfektion smittsamt?
 • Effekterna av micronor progesteron kräm
 • underlåtenhet andelen preventivmedel
 • hur är spermiedödande medel används ?
 • test för candidas
 • Vilka är biverkningar av preventivmedel shot Depo - Provera ?
 • olika preventivmedel för kvinnor
 • skäl för en sen period på preventivmedel
 • kan du få genitala vårtor från munsår ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com