effektivitet födelsekontroll i 1 månad

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-10
Beroende på vilken typ av preventivmedel som används , hur bra det fungerar under den första månaden varierar . Piller och vissa interna födelse kontrollinstrument kan ta längre tid att bli effektiv än andra former . Kirurgiska ingrepp är oftast omedelbar verkan , men kan en del spermier kvar under en kort tid i vasektomi patienternas ejakulat

Du behöver :
Internet
. . läkare samråd .

Fakta

Det finns många typer av preventivmedel . De vanligaste metoderna är p-piller , intern preventivmedel ( t. ex. spiral-spiral-och membran ) och externa födelse kontrollinstrument ( kondomer --- manliga och kvinnliga-och spermiedödande medel ) . Det finns också vissa former av naturliga preventivmedel , till exempel " rytm -metoden "och fertilitet spårning .
P-piller fungerar genom att stoppa ägglossningen ( hormonerna i p-piller är ansvariga för detta ) , förtjockning eller annan förändring av slemhinnan i livmodern så att den är mindre mottaglig för ett befruktat ägg , och genom att hindra ett ägg från att bli befruktade .
Både spiralen och membranet blockera spermier från att nå ett ägg . Om spermier och ägg inte eller kan inte träffas, kommer gödsling inte ske . Spiralen sätts in i livmodern , medan membranet är monterad över mynningen av livmoderhalsen .
Manliga och kvinnliga kondomer (dessa är ibland kallat kvinnlig hinder snarare än kondomer , förmodligen för att undvika förvirring ) arbete genom att fånga sperman och hålla den i ett kärl . Spermiedödande medel kommer i stolpiller , grädde , eller i gelform , och införs i livmoderhalsen antingen manuellt eller med hjälp av en applikator .

Betydelse

Preventivmedel används för att förhindra graviditet . Används rätt, preventivmetoder är någonstans från 85 procent till 99,3 procent effektiv . Dessa siffror varierar beroende på omständigheterna , bland annat vilken metod som används och när det startas .
Preventivmedel effektivitet är viktigt , eftersom det kan betyda skillnaden mellan en planerad och oplanerad graviditet . Medan externa preventivmedel-så länge det används korrekt , och /eller enheterna är fria från brott eller hål --- inte har en " väntetid ", per se , kan de interna enheter eller p-piller kräver " back-upp " preventivmetoder den första månaden.
Vissa källor uppger att om p-piller påbörjas den första dagen av kvinnans tid , " back-up " preventivmedel inte kommer att bli nödvändig, men börjar det på den sjunde dagen av menstruationscykeln , eller vänta tills nästa menstruationscykeln , kommer att kräva en alternativ metod för födelsekontroll . Spiral , enligt andra källor , anses vara omedelbart i kraft , kräver ingen " back -up plan . "
När permanent födelsekontroll har uppnåtts genom vasektomi av de manliga , efter operationen livskraftiga spermier kan finnas kvar i sädesvätskan till åtminstone 15 till 20 utlösningar har inträffat . Därför rekommenderas det att alternativa preventivmetoder användas under denna tid .

Fördelar

Preventivmedel används för att ge par med fördel att välja när de är redo att bilda familj . Denna fördel är fortsatt när en liten extra försiktighetsåtgärd när det är motiverat , tas .

Överväganden

Om målet med att använda preventivmedel för att undvika graviditet , bör då starkt överväga att använda alternativa metoder ges .

Varning

Vissa typer av preventivmedel har en högre felfrekvens än andra , och detta sker ofta som en följd av bristande kännedom om det korrekta sättet att använda metoden.
Antibiotika och andra receptbelagda läkemedel kan minska effekten av p-piller . Användare bör vara medvetna om detta .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för manlig infertilitet ?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger spermieantal
 • Var kan jag donera sperma för pengar?
 • OTC-medicinering för herpes utbrott
 • biverkningar av Camila
 • hur man använder p-piller och dagen efter piller
 • p-piller & bensmärta
 • cervical - slem metoder för fertilitet medvetenhet
 • ED & FDA godkänd växtbaserade botemedel
 • hur man behandlar en stor prostata
 • medicin för impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com