familjeplanering och STD kliniker

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-14
Familjeplanering och STD kliniker finns i hela landet . Tjänster och kunder som serveras kan variera från plats till plats , men de flesta kliniker kommer att testa och behandla sexuellt överförbara sjukdomar och erbjuder förebyggande hälsovård såsom preventivmedel , gynekologisk tentor och Kondomutdelning

Tjänster

Tjänster som tillhandahålls av en familjeplanering klinik kan variera mycket men kan även omfatta abort , preventivmedel ( metoder som finns kan variera ) , hälsoutbildning, graviditetstest , gynekologisk tjänster , post-menopausala tjänster , mödravård , mäns tjänster , stödgrupper , tjänster för HBTQ ungdomar och vuxna, STI testning och behandling och hiv-testning och behandling .

klienter

Vissa kliniker tillgodose särskilda populationer eller är bättre på att serva framför allt kunder som ungdom eller HBTQ kunder . Kliniker som inte fokuserar på en viss population kan fortfarande tjäna alla kunder , men personalen kanske inte alltid är medveten om eller känslig för alla kundbehov.

att tillsätta

Det är oftast en god idé att boka tid innan gå till en klinik , men vissa tar walk- ins eller har walk-in- dagar eller timmar. När du ringer kommer receptionisten berätta troligen vad du behöver ta med er för sådan anställning som identifiering , försäkringar eller förmåner kortet ( om du har det ) , och information om din sista perioden om du är kvinna .

Information du kommer att ge

När du kommer till en klinik du kommer antagligen behöva fylla i pappersarbete , vilket kan ställa frågor om din sjukdomshistoria . En läkare , sjuksköterska eller annan vårdgivare kan också be dig om din sexuella beteende . Det är viktigt att vara ärlig med din leverantör så att du kan få den mest korrekta informationen för dig .

vad som väntar i testet

Kvinnor kan ges en gynekologisk examen , men många kliniker inte kräver detta för en första preventivmedel recept . Män kan ges en fysisk och testikelcancer tentamen . Om du är intresserad av att testas för sexuellt överförbara sjukdomar eller HIV , ska du fråga eftersom testning är inte en del av en vanlig tentamen .

Kostnad

Kostnaden för vård kan variera mycket beroende på de tjänster du söker är, klinik du går till och ditt försäkringsskydd . Om du inte kan betala för din vård , fråga kliniken vilka möjligheter de har när du gör din tid , eftersom många kliniker kan hjälpa dig att få allmän försäkring eller erbjuda en glidande skala avgift baserad på din inkomst.

Previous:nothing Next:vikten av ett cellprov

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra effektiviteten av preventivmedel
 • corporacavernosaen celltillväxt
 • Yasmine preventivmedel information
 • sätt att sänka den manliga libido
 • erektil dysfuntion behandlingar
 • det snabbaste sättet att bli gravid naturligt
 • män & familjeplanering
 • hur man bygger en donator databas
 • vad är dåligt om preventivmedel ?
 • Hur lång tid tar det för spermierna att mogna ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com