hur är HPV förvärvat?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-22

Vad är HPV ?

HPV ( Human Pappiloma Virus ) är ett vanligt virus som drabbar minst 20 miljoner amerikaner. Medan HPV är främst en sexuellt överförbar sjukdom , kan vissa delar av viruset överföras på andra sätt och inte påverkar sexuell reproduktion eller organ . Enligt FDA finns det minst 100 kända stammar av HPV .

sexuella kontakter

sexuella kontakter är kanske det vanligaste sättet för HPV sändas . Till skillnad från många könssjukdomar , kan HPV överföras genom någon typ av sexuell aktivitet och är inte begränsad till vaginala samlag . Sexuellt överförbara stammar av HPV kan orsaka genitala vårtor och kan även leda till livmoderhalscancer hos kvinnor .

Det finns nu ett vaccin tillgängliga för kvinnor som kallas Gardasil , som skyddar mot fyra stammar av HPV som orsakar genitala vårtor och cervikal problem . FDA bedömer att Gardasil är " mellan 95-100 % effektivt mot HPV- typerna 6 , 11 , 16 , 18 . " Medan det skydd som Gardasil ger är mycket verklig , det är fortfarande viktigt att få årliga PAP tester för att utesluta förekomst av HPV . De flesta kvinnor upplever yttre symptom på HPV , men vissa kvinnor upplever livmoderhalscancer vårtor som inte är synliga för blotta ögat . Komma testas årligen för att HPV ger dig möjlighet att söka vård om du utvecklar symtom .

icke- sexuella kontakter

De flesta stammar av HPV är icke-sexuella , och kan överföras på flera sätt . Vårtor är ett vanligt symptom på icke-sexuellt HPV , och kan överföras via hand-to- hand kontakt med någon som har en vårta eller sår på sin hand , med hjälp av en offentlig dusch , eller genom att gå runt ett omklädningsrum i dina bara fötter . HPV trivs i fuktiga , fuktiga områden , och plantar 's vårtor ( som visas på fötterna ) kan undvikas genom att bära skor om du är på allmän plats som är våt .

Till skillnad från sexuellt överförbara former av HPV , finns inget vaccin för att skydda mot plantar 's vårtor , men kan plantar 's vårtor avlägsnas på flera sätt, t. ex. krämer eller laser hårborttagning i en läkarmottagning . Symtom på HPV kan utvecklas inom tre veckor efter smittas av viruset , eller om viruset kan finnas kvar vilande i kroppen i upp till ett år .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa genombrottsblödning på födelse- piller

Relaterade artiklar


 • Vilka är effekterna av femcon preventivmedel ?
 • sätt att locka en man
 • fördelarna med artificiell insemination
 • nuvo ring biverkningar
 • läkemedel för graviditetsförebyggande
 • Depo - Provera shot information
 • hur man använder p-piller och dagen efter piller
 • Depo Provera skott biverkningar
 • biverkningar av paragard
 • hur man kan övervaka ett barns feber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com