hur man överlever med en tonårsgraviditeter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-28
Enligt March of Dimes , är tonårsgraviditet på uppgång . Faktum är att ungefär tre av 10 tonårsflickor bli gravid innan de fyller 20 . Eftersom barn till tonårsmammor inför större risker än de som är födda till äldre föräldrar , är det viktigt att tonåringar vidta åtgärder för att säkerställa en hälsosam graviditet för både sig själva och sina barn

Du behöver : .
Böcker om graviditet
Webbplatser om graviditet .
En pålitlig vuxen .


1 .
Berätta för dina föräldrar . Om du är rädd för hur dina föräldrar kommer att reagera , be någon annan-en annan vuxen eller far till barnet-med dig för stöd . Om du tror att en av dina föräldrar kommer att reagera illa , säger den andra föräldern och bryta nyheterna tillsammans med den andra föräldern . Du kan bli glatt överraskade av det stöd du får .
2 .
få utbildade. För att hjälpa känner sig mer bekväm om din graviditet och din förmåga att vara förälder , läsa böcker och prata med dem som har gått igenom de erfarenheter . Överväg att prenumerera på föräldraskap tidskrifter .
3 .
Leta efter tjänster som stöder tonårsmammor . Se om någon gymnasieskolor i din dag-och sjukvårdens område erbjuda tjänster som tillåter dig att gå i skolan med ditt barn i närheten .
4 .
Besök din läkare . Barn till tonåriga mammor har ofta en låg födelsevikt. Andra komplikationer är högt blodtryck , blodbrist och fosterdöd . Din läkare kommer att hålla dig och ditt barn friska .
5 .
överväga dina alternativ . Kommer ni att uppfostra barnet på egen hand ? Eller med hjälp av dina föräldrar eller barnets far ? Om du inte kan ta hand om barnet , är du villig att lägga upp det för antagande ?
6 .
Skaffa ett jobb om du inte har ett . Uppfostra ett barn är dyrt . Om du är gammal nog att arbeta , spara så mycket pengar som du kan från och med nu tills barnet är fött .
7 .
acceptera hjälp. Var öppen för alla erbjudanden om hjälp med, support , kläder , möbler och baby . Omge dig med människor som stöder dig .


Previous:nothing Next:hur man kan reglera menstruationscykeln efter preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hem oförmåga botemedel
 • Vad händer när du slutar använda preventivmedel ?
 • Vad är några hälsorisker vid användning av p-piller ?
 • symptom på hypogonadism
 • som är i riskzonen för genitala vårtor och HPV ?
 • preventivmedel skott frågor
 • vad som väntar när få en STD test
 • humant papillomvirus infektion
 • kan du fortfarande ha mens & vara gravid ?
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com