kalender preventivmedel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-21
Kvinnor som använder kalendern preventivmetod som de valt preventivmedel för att förhindra graviditet använda sina tidigare menstruationscykeln att förutsäga när de kommer att ägglossning i framtiden . Att använda denna metod på rätt sätt , måste du hålla en skriftlig utredning av flera menstruationscykler , inbegripet sådan information som när din mens började och slutade . Genom sammanställning av sådan information , kan du bestämma när du löper mindre risk att bli gravid

Du behöver : .
Internet
. läkare samråd .

Krävs Cycles of Data

För den mest exakta resultat och data , föra ett register över minst åtta menstruationscykler. Använd inte hormonella preventivmedel samtidigt som dessa poster .

Datainsamling

Först , ange antalet dagar i en menstruationscykel . Utgå från den första dagen i en period och räknas till den första dagen i nästa period . Cirkel den dagen då det är den första upptäckten av blödning . Följ denna procedur för åtta menstruationscykler. För det andra , kolla igenom alla data i cykler och hitta en post med den kortaste cykeln . Subtrahera 18 från det totala antalet dagar i cykeln . Till exempel , om den kortaste cykeln var 27 dagar , sedan 27 till 18=9 . Tredje, för att cykla , börja från den dag som du ringat och räkna framåt 9 dagar , markera den med ett X. Det är första dagen du sannolikt kommer att vara fruktsamma , och då antingen avhållsamhet eller en barriär metod behövs för att förhindra graviditet . Fjärde , fastställa den sista dagen chans att bli befruktad genom att hitta den längsta cykeln och subtrahera 11 från det numret . Till exempel , om den längsta cykeln är 30 dagar , sedan 30 till 11=19 . Återigen kretsade räknat från dagen i cykeln du tidigare använt , räkna framåt 19 dagar och dra en X. Det är det sista sannolika dag för fertilitet . Dagarna i mellan de två X 's är den mest sannolika dagarna befruktningen sker , så avhållsamhet eller användning av en barriärmetod krävs för att förhindra graviditet under de dagarna

Effektivitet Rate

Vanligtvis finns det ett 87-procent effektivitet för kvinnor som använder kalendern preventivmetod . För varje 100 kvinnor som använder denna metod i ett år , 87 av dem inte kommer att bli gravid medan 13 av dem kommer . För kvinnor med menstruella cykler som varierar i längd eller uppkomst är den kalender preventivmedel inte pålitlig för att förebygga graviditet .

Fördelar

Det kostar inget att använda denna preventivmetod . Klasser kan erbjudas att lära denna metod , och att kostnaden varierar beroende på plats.

Nackdelar

För att få en bra förståelse för deras menstruationscykeln , kvinnor behöver för att övervaka och föra noggranna register över cykler . Under tiden en kvinna är fertil kommer hon antingen att behöva avstå från sex eller använda en barriärmetod preventivmetod . Dessutom hindrar kalendern metoden inte mot sexuellt överförda sjukdomar .

Previous:nothing Next:Kan man bli gravid den första dagen av din mens ?

Relaterade artiklar


 • växtbaserade behandling för erektil dysfunktion
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • Skillnaden mellan norplant & Implanon
 • information om människans fortplantning
 • demulen biverkningar
 • biverkningar av orto - CEPT
 • kan du vara gravid 2 veckor innan mensen ?
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • örter som motverkar preventivmedel
 • ovral - l biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com