om klamydia och testikeln smärta

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-19
Chlamydia trachomatis är en vanlig sexuellt överförbar sjukdom som finns hos både män och kvinnor . Män som utvecklar klamydia ofta inte vet att de har sjukdomen , men några uppvisar smärta i testiklarna , men testikelsmärta kan vara resultatet av många andra diagnoser , såsom skada , vridning, eller infektion i bitestiklarna . Som med alla testikelsmärta , är samråd med en urolog rekommenderas

Symtom

Män med klamydia ofta rapport brinnande vid vattenkastning och ljumsken smärta och svullnad. Detta beror på att testiklarna och bitestiklarna bli infekterad . Öppnandet av penis kan bli irriterad och en mjölkig ansvarsfrihet kan observeras . Mer vanliga fall kan testiklarna svullna och smärta kommer att märkas i testiklarna . I vissa män prostatakörteln kan också bli infekterade .

Effekter på testiklar

Akut smärta i ena eller båda testiklarna utan annan orsak , t. ex. trauma eller vridning , är ofta diagnostiseras som ett resultat av en STD infektion . Infektion i testiklarna eller bitestiklarna kallas epididymit och orsakar pungen blir röd , varm och svullen . Jämfört med testikeltorsion , där en testikel är vriden och kan iakttas att vara ur position , infekterade testiklar är vanligen av normal storlek och position .

långsiktiga effekter

Förutom den ökade risken för smitta framtida sexuella partner med sjukdomen och fortsatte testikelsmärta , är den allvarligaste effekten av klamydia hos män sterilitet . Detta innebär att din testiklarna kommer att producera några fungerande spermier , eller för få för att effektivt transport till och impregnera ett ägg . I vissa fall kan levern också vara smittade.

Behandling

En urolog kan bekräfta klamydiainfektion genom ultraljud , laboratorietester av genitala sekret eller en mans urin . Sjukdomen kommer att stanna i kroppen på obestämd tid såvida den inte behandlas med antibiotika . En en-eller två -veckors program med stark antibiotika som amoxicillin eller doxycyklin är vanligtvis tillräckligt för att behandla sjukdomen . penicillin är inte effektiv

Förebyggande /Lösning

Trots att sexuell avhållsamhet är det enda sättet att helt undvika klamydia , kondomer inte minskar risken för kontraktion . Om du har flera sexuella partners bör du testas regelbundet för könssjukdomar .

Previous:nothing Next:vilka läkemedel kommer att minska effekten av preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av våldtäkt
 • långsiktiga biverkningar av IVF-behandling hos barn
 • Orsaker och riskfaktorer av impotens
 • Varför är en cellprov given ?
 • hur du gör din spermieantalet högre
 • Depo - Provera shot information
 • liv efter vasektomi
 • tips för att göra fler spermier
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • fakta om preventivmedel för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com