orto tricyclen lo effektivitet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-20
Ortho Tri-Cyclen Lo är ett oralt preventivmedel som innehåller en hormonell kombination av norgestimat (a progesteron förening ) och etinylestradiol ( ett östrogen förening ) . De läkemedel verkar genom att hämma gonadotropiner , därigenom undertrycka ägglossning , minskar möjligheterna för en spermie att komma in i livmodern genom att ändra livmoderhalsen och ändra livmoderslemhinnan att göra implantation svårare

Effekt

Ortho Tri-Cyclen är indicerat för användning hos kvinnor som vill förhindra graviditet med p-piller . Planned Parenthood uppskattar att p-piller till 92 till 99 procent effektiva för att förhindra graviditet . En kontrollerad klinisk studie av 1. 673 deltagare som fullgjort mer än 11. 000 cykler av Ortho Tri-Cyclen Lo gav 20 rapporterade graviditeter . Detta sammanfaller med tillverkarens approximeras hastighet av 2,36 graviditeter per 100 kvinnor ( med vanlig användning). Konsekvent och korrekt användning av läkemedel minskar felmarginalen .

Mediciner kan minska Effektivitet

I likhet med andra mediciner , men det finns risk för interaktioner som kan minska effekten . Tar mediciner som förändrar leverenzymer kan ändra hur din kropp metaboliserar hormonerna i Ortho Tri-Cyclen Lo , vilket gör det mindre effektivt . Antibiotika ( som rifampin ) , anti-beslag medicinering ( som carbamazine ) och vissa andra läkemedel ( som johannesört och vissa antivirala läkemedel ) kan öka risken för en oönskad graviditet. Back -up födelsekontroll åtgärder bör användas när man tar dessa mediciner .

kroppsvikt och effektivitet

Det finns vissa spekulationer i det medicinska samfundet att kvinnor med högre kroppsvikt kan uppleva en lägre effektivitet Ortho Tri-Cyclen Lo . Som ett resultat av en klinisk studie på 79 kvinnor började att mäta hur kroppsvikten påverkar medicinering . Resultaten visade att kvinnor med högre kroppsvikt hade minskade nivåer av den aktiva hormoner som var statistiskt signifikanta. Andra kliniska studier med totalt 1673 deltagare med en genomsnittlig vikt på 141 pounds gav inga resultat visar på ett samband mellan vikt och oavsiktliga graviditet .

Konsekvens Förbättrar effektivitet

Ta ditt piller till en enhetlig tid varje dag kommer att maximera effektivitet Ortho Tri-Cyclen Lo och samtidigt minimera biverkningar såsom siktning och blödning . Saknade ett piller kan avsevärt minska effekten av ditt preventivmedel . Om du missar en eller flera piller , ingen panik . Om du har missat ett piller , det är absolut nödvändigt att ta din missade dosen så snart som möjligt och ta sedan nästa dos på din vanliga tid . Om du har missat mer än en av de aktiva tabletter , kontakta din läkare eller apotekspersonal för anvisningar om hur man går vidare och se till att använda extra preventivmetod under tiden .

Om Ortho Tri-Cyclen Lo

Ortho Tri-Cyclen Lo ger en lägre dos av hormoner ( jämfört med andra p-piller ) , som kan bistå i att sänka några oönskade bieffekter ( som fet hy , minskad sexlust och genombrottsblödning) samtidigt bidra till att reglera perioder förutsägbarhet och ger tillförlitliga graviditet skydd . Var noga med att berätta för din läkare om alla andra mediciner som du tar ( inklusive över disk läkemedel , naturläkemedel och vitaminer ) för att undvika komplikationer eller ökad risk för biverkningar .

Previous:nothing Next:ägglossningen metod kalender

Relaterade artiklar


 • Definitionen av blygdläppar
 • Hur länge kommer spermier leva inuti kvinnan ?
 • Plan B information
 • hur man gör beslut i reproduktiv hälsa
 • tekniker för att hjälpa till med impotens
 • vasektomi tekniker
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • hur man använder vivelle för födelsekontroll
 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • bra preventivmedel för korrekthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com