over-the - counter preventivmetoder

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-14
Over- the- counter preventivmetoder gör det enklare att förhindra graviditet. De är särskilt användbara för tonåringar , som kanske inte har tillgång till andra metoder och inte vill att deras föräldrar att veta att de är sexuellt aktiva . Ingen form av preventivmedel är 100 procent effektivt mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar utom avhållsamhet , samt effektiviteten i metoden kan variera mellan " perfekt användning " ( vad som görs under tillverkare provning ) och " faktisk användning " ( tendensen för användare att utföra metoden felaktigt ) .

Man Kondom

Den manliga kondom är en lättillgänglig form av preventivmedel , till salu på de flesta apotek eller närbutiker . Det är latex eller annat material ( ursprungligen djurhud ) och sträckte över penis för att samla in sperma och hindra den från att komma in i slidan . Det är den näst mest populära formen av preventivmedel i USA , bakom p-piller , och används av cirka 25 procent av amerikanska par . De kan inte användas av personer med latex allergier .

kvinnliga kondomen

Den kvinnliga kondomen är mindre allmänt tillgänglig än hanen . Det är en lång hölje av polyuretan , stängd i ena änden med flexibla ringar i båda ändarna . Den inre ringen passar över livmoderhalsen och den yttre ringen täcker de yttre könsorganen . Manliga och kvinnliga kondomer är de enda preventivmedel som skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar, men djurhud kondomer är porös och tillåter hiv och hepatit B virus att passera .

spermiedödande medel

spermiedödande medel verkar genom att stoppa spermier från att simma och skapa en barriär över livmoderhalsen för att hindra spermier från att komma in . Det kan komma i flera former , bland annat gel , skum eller film . Det skyddar inte mot sexuellt överförda sjukdomar . Spermiedödande medel finns i de flesta apotek , och är mest effektiva om de kombineras med en annan metod , exempelvis en latex kondom . Den vanligaste formen av spermiedödande medel i USA är nonoxynol-9 .

Sponge

preventivmedel svamp , som marknadsförs som den Idag svamp , kort togs bort från marknaden på 1990-talet på grund av rädsla i samband med toxisk chock syndrom , men finns nu åter till salu . (Den bristande tillgänglighet var falska av tv-serien " Seinfeld ". ) Svampen är en mjuk rund bit skum indränkt i spermiedödande medel som sätts in i slidan och passar över livmoderhalsen , bilda en barriär över livmoderhalsen . Det kan infogas upp till sex timmar före samlag och ska vara kvar i sex timmar efteråt , att döda några spermier kvar i slidan . Det kan dock inte vara kvar i mer än 30 timmar , eller används under tiden för vaginal blödning ( inklusive menstruation ) eller det ökar risken för toxisk chock syndrom . Det är också mer effektiv för kvinnor som aldrig fött barn .

Effektivitet

Av de över disk metoder är mest effektiva i kondomen ( manlig eller kvinnlig ) . Andelen misslyckande för perfekt användning är 3 till 5 procent , eller 14 till 21 procent vid normal användning. Spermiedödande medel enbart har en 6 procents fel med perfekt användning , eller 26 procent med typisk användning . Vaginal svamp har en 9 procents fel med perfekt användning , eller 20 procent med typisk användning , hos kvinnor som aldrig fött barn . För kvinnor som har fött barn , har det en felfrekvens på 20 procent med perfekt användning , eller 32 procent med typisk användning .

Previous:nothing Next:vad som väntar när få en STD test

Relaterade artiklar


 • hög risk humant papillomvirus infektion
 • erektil disfunction naturlig behandling
 • tecken och symptom på akut HIV-infektion
 • hur man kan producera mer sperma utan piller
 • definiera herpes simplex virus
 • växtbaserade botemedel mot hematospermia
 • Yasmine preventivmedel information
 • hur man använder flera kondomer
 • åtgärder för att undvika graviditet utan preventivmedel
 • Mirena vs Nuva ring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com