testosteronbehandling för ökad libido hos kvinnor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-27
En förlust av libido för kvinnor kan uppstå på grund av ålder och uppkomsten av klimakteriet . En droppe i testosteron under klimakteriet kan orsaka en minskning av energi och libido . Testosteronbehandling används för att lindra biverkningar av klimakteriet , inklusive depression och libido förlust

Therapy

testosteronbehandling kan bidra till att öka ett kvinnligt sexlusten . Kvinnors kroppar producerar en liten mängd testosteron, som bidrar till att upprätthålla muskelmassa , håller ben starka och håller sexuella organ känsliga för stimulans . Testosteronbehandling kan användas för att behandla låga testosteronnivåer och hålla kroppen frisk . Om låg libido är den enda anledningen för utövande av testosteron behandling, bör andra alternativ övervägas . Testosteron kommer bara att ordineras till libido förlust för kvinnor under klimakteriet . Om libido förlusten inte beror på klimakteriet då annan behandling måste ges . Testosteronbehandling kommer att ges till patienten i en gel , som ett piller eller en injektion . De testosteron nivåer ökar under en kort period .

fungerar det ?

Enligt Mayo Clinic , det finns mycket lite enighet bland läkarna att testosteronbehandling är värt riskerna . Östrogenbehandling är föreskriven för låg libido oftare än testosteron terapi. Om östrogen har liten eller ingen effekt då testosteronbehandling kan övervägas . Testosteronbehandling kan förskrivas under och efter klimakteriet , men kommer bara att ordineras till kvinnor som har bedömts ha tillräcklig östrogennivåerna för behandling av sin läkare . Om en kvinna inte kan eller väljer att ta östrogen efter klimakteriet , då testosteronbehandling inte kan betraktas som även de låga mängder testosteron kan utlösa förödelse på sin kropp.

Risker

Biverkningar av testosteron kan uppväga fördelarna . Skäggväxt på kroppen och akne är de mer framträdande visuella risker , men viktökning och leverskador kan också förekomma . Viktökning och leverskador brukar sällsynt, eftersom mängden testosteron som sprutas in i kroppen är vanligtvis låg . Högt blodtryck och hjärt- kärlsjukdomar risker är vanligare . Kvinnor som använder denna behandling bör kontrolleras för hjärtsjukdom innan de får någon dos av testosteron .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa p-piller under cykeln

Relaterade artiklar


 • vitaminer för att hjälpa befruktning
 • delar av en mans kropp
 • micronor biverkningar
 • Vilka är biverkningarna av seasonale ?
 • skäl för underlåtenhet att använda preventivmedel
 • tecken på reaktion på Mirena IUD
 • kan jag bli gravid 2 dagar före min tid kommer ?
 • användning av Depo Provera
 • biverkningar av Condyline
 • effekterna av p-piller på libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com