typer av stålkonstruktioner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-21
Stål är en metall legering som består av järn och kol. Det används i nästan alla inom bygg att göra strukturella medlemmar och kablar , PRYDNAD element , bultar och tillfällig rekvisita . Det är oftast galvaniserade med zink för att skydda mot rost och korrosion. Stål kan skruvas eller svetsas till andra stål medlemmar att göra permanenta anslutningar eller användas tillsammans med andra material såsom trä eller betong

bostadsbyggandet

Stål medlemmar kan användas för att bygga hela den inre ramen för ett hus med hjälp av ett typiskt system stud inramning . Stålreglar likna trä reglar i storlek och form och finns i vanliga ( rektangulära ) och öppna stud ( kvadratisk C form ) sektioner . Stålet är galvaniserat för att skydda mot fukt . Stål är starkt, hållbart, lätt och icke brännbara , vilket gör det till ett utmärkt val för brand-områden som är utsatta . Många stål medlemmar är tillverkade med förborrade hål för enkel installation , vilket sparar tid och pengar .

kommersiellt byggande

Multifloor kontorsbyggnader, skyskrapor och arenor är alla vanliga byggda med stål i någon form. För storskaliga konstruktion, takstolar används ofta för att öka den strukturella kapaciteten i en struktur . Tornkranar användas under byggtiden är också tillverkade av stålprofiler .

industriellt byggande

En mängd olika industriella byggnader såsom fabriker, magasin, fritidshem och hangarer luftfarten sysselsätter användningen av strukturella stålkonstruktion. Varje medlem är tillverkad enligt mätningen . Stål verkstäder använda datormodeller för att beräkna den exakta storleken och längden på varje bit innan de görs och skickas ut till platsen . Stål gör det möjligt att bygga stora tydliga spännvidder , vilket är viktigt när man hanterar stora maskiner eller fordon .

Civil Construction

Stål är ett av de vanligaste materialen som används i storskaliga brobygge . Tack vare sin höghållfasta kapacitet , är stål används i form av stora stål kablar som används för att avbryta medlemmar eller efter Sträcksystem . En stor del av datamodeller används för att analysera de döda laster ( vikten av själva strukturen ) , levande laster ( tillfällig vikt såsom bilar och människor ) och vindlaster att utforma stålkonstruktion tillräckligt .

stål och betong

Stål används ofta i kombination med konkret i form av armering som inne i betongen . Betong är ett sprött material känt för sin tryckhållfasthet och stål är starkt i både drag- och segjärn lägen . Tillsammans är de klarar hela skalan av krafter . Stål-armerad betong kan användas i nästan alla typer av struktur som golvplattor , balkar och pelare .

Previous:nothing Next:kalender preventivmedel

Relaterade artiklar


 • vilka örter förbättra manliga libido ?
 • STD botemedel
 • örtmedicin för manlig infertilitet lågt spermieantal
 • Vad händer om du slutar att ta preventivmedel ?
 • könssjukdomar som orsakar livmoderhalscancer
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • preventivmedel teknik
 • manlig förbättring biverkningar
 • riktningar för att ta p-piller
 • stamceller behandlingar för testissvikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com