vad som väntar när få en STD test

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-13
Sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) är infektioner som sprids huvudsakligen genom sexuell kontakt , och några av dessa infektioner kan också överföras från mor till barn , kontakt med blod eller dela personliga saker som handdukar eller kläder . STD diagnostiseras genom testning , eftersom dessa inte ingår i en rutinmässig läkarundersökning måste STD tester begäras av patienten . Urin och blodprov samt en kompress av det smittade området tas . Vårdgivare diskuterar också patientens sexuella aktivitet och STD förebyggande .

urinprov

klamydia och gonorré detekteras med hjälp av ett urinprov . Ett urinprov ges av patienten och skickas till ett laboratorium som ska testas för dessa sjukdomar .

Blodprov

Herpes , syfilis och hepatit diagnostiseras med ett blodprov . Ett blodprov tas från en ven i armen och skickades till ett laboratorium för slutgiltig testning .

svabbar Tester

Även gonorré och klamydia kan upptäckas genom ett urinprov , en kompress av det smittade området ( penis , vagina , cervix anus , kan halsen ) också vidtas. Detta görs under ett bäcken tentamen för kvinnor , med en tuss gned på livmoderhalsen eller slidan för att samla in ett prov . En kompress sätts in i urinröret för män . Patienten kan välja bara urinprov och skall ange detta önskemål . Trikomonasinfektion är diagnostiserad med en kompress test av det smittade området. Insamlade prover skickas till ett laboratorium för test och diagnos .

synundersökningar

Vissa könssjukdomar kan diagnostiseras vid en fysisk undersökning av en läkare . Skabb , blygd löss , syfilis , herpes och kondylom ( även känd som humant papillomvirus eller HPV ) diagnostiseras på detta sätt . För skabb och löss blygd , ser läkare för organismer eller deras ägg . För att upptäcka syfilis , herpes och genitala vårtor , vilka typer av sår eller vårtor syns på patienten avgöra vilken typ av infektion och hjälpa till med diagnosen .

hiv-testningen

HIV tester görs i mer än ett sätt . Provning skall utföras på blod-eller urinprov på lab . Vid den muntliga metoden , är ett testinstrument gnuggas på insidan av kinden . Snabbtest att ge blod eller muntliga testresultat i 20 minuter , i stället för att skickas ut till laboratorier, finns också .

Previous:nothing Next:beskrivning av spiralen för födelsekontroll

Relaterade artiklar


 • gynekolog definition
 • manliga reproduktiva systemet problem
 • vad betyder misstänkta celler gör efter ett Pap-test ?
 • hur lång tid innan du blir gravid efter Depo - Provera ?
 • säkerheten för p-piller
 • Vilka är de behandlingar för sakrala herpes ?
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • effekter av testosteron på klitoris
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • preventivmetod instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com