vasektomi & testikeln smärta

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-15
Tiotusentals människor har vasectomies varje år . Under lokalbedövning , kommer en läkare att klippa och försegla sädesledaren att förhindra spermierna från att resa till urinröret . Kortvarig smärta förväntas för denna lilla förfarande , men obekräftade uppgifter visar att upp till en man i tre kommer också att lida långvarig smärta i testiklarna , som ibland kallas sent postvasectomy syndrom

förväntade effekter Vasektomi

Mindre blåmärken och viss svullnad är vanliga efter ingreppet och brukar försvinna inom två veckor. Erektioner påverkas inte och den mängd ejakulat är inte minskat . Testosteron produktion inte minskas . De flesta forskare är överens om att ha en vasektomi inte ökar risken för testikelcancer eller prostatacancer. Den enda effekten är naturligtvis bristen på spermier i ejakulat .

Rapporterad Smärta

brittiska och amerikanska studier visar att från en femtedel till en tredjedel av patienterna rapporterar märkbar smärta i testiklarna och med fem år efter operationen. Denna smärta beskrivs ofta som en molande värk eller obehag i testiklarna , och denna smärta kan vara mer märkbar under samlag . Detta obehag kan pågå i några dagar .

Orsaker

Den främsta orsaken tycks vara en uppbyggd av spermier bakom den del av sädesledaren som styckats i vasektomi . Spermierna produceras i testiklarna hela tiden och om inte utlösning , kan bitestiklarna bli sträckte innan unejaculated spermier resorberas av det reproduktiva systemet. I vissa fall bitestiklarna kan brista , vilket leder till infektion . Bebyggda tryck unejaculated spermier kan också orsaka sperma läcker ut i sädesledaren och bildar klumpar som orsakar smärta vid tryck på nerver i området .

Behandling

För dem som redan upplever smärta i testiklarna efter en vasektomi , det enklaste metoden är att försöka antiinflammatoriska som ibuprofen. Bitestikeln kan också tas bort om så behövs , och nerver som leder till testiklarna kan också tas bort , men det finns en liten risk för nervskador . Ingen av dessa behandlingar kommer att påverka sexuell upphetsning eller prestanda , men bör undvikas om inte smärtan är svår .

Förebyggande

Vissa läkare förespråkar en vasektomi som kallas " öppen " där sädesledaren inte förslutits alls , men lämnade öppet så spermier kan läcka ut . Det finns ingen risk för infektion i det här fallet , även om vissa kirurger fruktar att de båda ändarna av sädesledaren kan återförenas , så att spermier transport och gödsling , motverkar syftet med vasektomi i första hand .

Previous:nothing Next:information om skott preventivmedel

Relaterade artiklar


 • klimakteriet & palpatations
 • hur man hittar rätt p-piller
 • ayurvedisk medicin för att öka spermier
 • Alesse 28 biverkningar
 • akut epididymit behandling
 • ägglossning & symtom
 • behandling för klamydia skick
 • Vilka är fördelarna med externa prostata massage ?
 • är alprostadil säkert att använda?
 • vad kommer att minska manliga libido ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com