vilka läkemedel kommer att minska effekten av preventivmedel ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-19
Under åren har mycket forskning gjorts för att ta reda på vad mediciner interagerar med och minska effekten av preventivmedel . Orala preventivmedel är utformade för att brytas ner i levern , vilket innebär att många läkemedel och kosttillskott som också arbetar i levern har en god chans att interagera med p-piller . Därför alltid konsultera en läkare innan du påbörjar någon ny kosttillskott eller läkemedel , använd alltid sekundär preventivmedel , och vara noga med att läsa alla varningar och etiketter droger innan intag en medicin .

Antibiotika

Antibiotika för att bekämpa olika förhållanden kan medföra en nedgång i effektiviteten i preventivmedel . Läkemedel som är listade som stör preventivmedel är: Rifampin , penicillin , amoxicillin , sulfonamid , ampicillin , cotrimoxazol , tetracyklin , griseofulvin , minocyklin, Phenobarbitol , metronidazol, och nitrofurantoin. Alltid tala med din läkare om komplikationer innan vi går på någon antibiotika . Dock är de flesta antibiotika program som föreskrivits att vara kort i längd , och andra preventivmetoder , t. ex. kondom eller avhållsamhet , kan användas under hela programmet .

Naturliga ämnen

Några naturliga ämnen och kosttillskott kan möjligen störa preventivmedel , till exempel johannesört , som används för att bekämpa depression, och sojaisoflavoner . Eftersom johannesört bryts ned hormoner i levern , minskar den i blodet p-piller och eventuellt sänker effektiviteten i preventivmedel . Andra tillverkade anti-depressiva medel, såsom nefazodon , är också listade som eventuellt störande .

anfallsskydd medicin

Vissa anti-beslag medicinering för epileptiker kan störa preventivmedel också. Några som är listade som eventuellt störande omfatta. fenobarbital, primidon, oxkarbazepin, karbamazepin, fenytoin, och topiramat

narkotikaupplysning

Många andra läkemedel har också tagits upp som som kan påverka bland annat , anti-HIV proteashämmare Ritonavir , diabetes mediciner Troglitazone och pioglitazon , mediciner ångest Diazepam och temazepam , oral jäst mediciner infektion och andra svamp läkemedel såsom griseofulvin .

Bantningspiller har ryktats att ingripa på grund av den ökade ämnesomsättningen i kvinnans kropp och eventuellt snabbare nedbrytning av den oralt tagit preventivmedel . Har dock inga säkra belägg för detta ingrepp hittats , eftersom det inte har studerats i stor omfattning i kliniska prövningar .

teorier /Spekulationer

Frederick R. Jelovsek MD varnar för att även om många av dessa läkemedel har tänkt att störa Har många av dem inte testats fullständigt och specifikt för interferens med preventivmedel . Även läkare kan göra kvalificerade gissningar om samspelet mellan läkemedel, är mer forskning behövs för att ge ett definitivt svar , och sekundära preventivmetoder bör alltid användas för att förhindra oönskad graviditet.

Previous:nothing Next:klamydia behandling

Relaterade artiklar


 • holistiska preventivmetoder
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • lybrel biverkningar
 • liv efter vasektomi
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • alternativ till glidmedel
 • alternativ växtbaserade läkemedel för erektil dysfunktion
 • Vad händer om du slutar att ta preventivmedel ?
 • information om biverkningar på preventivmedel
 • vad är hormonella preventivmedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com