Hur länge har du att ta preventivmedel innan det är effektivt ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-20
Det finns många former av alternativ preventivmedel på marknaden idag . En av de vanligaste formerna av preventivmedel är p-piller . Denna metod för födelsekontroll är ofta mycket effektiva när det tas på rätt sätt och i tid . Men när du först börjar ta p-piller kan det ta lite tid för att bli effektiv

Med P-piller

vänta tid som krävs för födelsekontroll att vara effektiv när du börjar ta det beror på preventivmedel du använder . Det finns två olika typer av p-piller som fungerar genom att göra hormonella förändringar i kroppen . Den första typen av p-piller är gjorda av en syntetisk form av hormonet östrogen . Detta syntetiska hormon förhindrar äggstocken från att släppa ett ägg . Detta förhindrar graviditet eftersom om ett ägg inte kan frigöras från äggstocken , kan befruktning inte ske .

Den andra typen av preventivmedel använder syntetiskt östrogen i kombination med gulkroppshormon . Denna typ av p-piller gör faktiskt kroppen går igenom ett antal förändringar för att minimera förändringar av graviditeten . Dessa piller orsaka ytterligare slem att bygga upp i livmoderhalsen , vilket minskar spermiernas rörlighet. De hormoner också hålla ägget från att resa ner äggledarna. Kombinationen hormon piller utgör också en typ av hinder för att hålla sperman från att faktiskt gödslar ägg och förändra livmoderväggen 's lining , vilket gör det svårare för ägget att implantera själv, även om det blir befruktade .

När får Pills bli effektiva

Många människor tenderar att tro att p-piller att gälla omedelbart . Detta beror dock ofta på den enskilda personen och när individen började ta p-piller . De flesta typer av piller ta minst sju dagar att vara så effektiva som de möjligtvis kan för att förhindra graviditet . Därför , under denna väntetiden måste en annan form av preventivmedel användas för att minska risken att bli gravid .

Några tillverkare av p-piller gå så långt som att rekommendera att du väntar upp till 30 dagar innan sexuell aktivitet utan att använda en annan form av preventivmedel , i syfte att minska risken för graviditet . Även efter att ha använt p-piller under längre tid än 30 dagar , är p-piller aldrig garanteras till 100 procent effektivt för att förhindra graviditet .

enligt ett schema

P-piller är bara så effektiv som du tillåter dem att vara . Detta innebär att för att vara den mest effektiva på att förhindra graviditet , måste de tas på schema med inga missade piller . När ett piller missas , kan du dubbelt upp nästa dag, men effektiviteten av p-piller mot graviditet kan minskas . Om du missar ett piller och är osäker på effektiviteten av p-piller , använda en sekundär form av preventivmedel för de kommande sju dagarna .

Previous:nothing Next:botemedel för impotens orsakas av rökning

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med en vasektomi ?
 • vad är spermiemorfologi ?
 • biverkningar av impotens
 • process att donera ägg
 • örter och kryddor för libido
 • kronisk prostatit behandling
 • hur man använder kvinnliga hormoner för att minska fertiliteten
 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • läkemedel för graviditetsförebyggande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com