Hur snabbt preventivmedel börja arbeta ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-07

förhindra graviditet

Det finns flera olika typer av p-piller för kvinnor , men de flesta fungerar på ett liknande sätt . Orala preventivmedel undvika graviditet genom hormoner progestin och östrogen . Den progesteron hormon arbetar för att förhindra en kvinna från ägglossning och gör det svårare för ett ägg att befruktas . Den tjocknar också slem längs livmoderhalsen , vilket kraftigt hämmar spermiernas rörlighet .

7 dagar efter

Preventivmedel börjar vara effektivt för att förebygga graviditet efter sju dagar att man tar p-piller . Om de tas under din tid är du skyddad direkt , förutsatt att du fortsätter att ta p-piller enligt anvisningarna. En del läkare kommer att råda avslutande tre veckor värde av piller innan behandlingen är 100 procent effektivt , dock . Tala alltid med din läkare om vad du bör veta om din behandling och dess biverkningar .

tar p-piller varje dag så som föreskrivs

När tas varje dag som din läkare , är p-piller extremt effektivt för att förebygga graviditet-över 95 procent effektivare när det tas utan att missa en dos . Ta p-piller vid samma tidpunkt på dagen, som under lunch eller middag , så att inte glömma .

Första och sista pillret

Den första och den sista piller är viktigt för att upprätthålla konsekvens av din cykel . Om du är sen tar sista pillret eller sen ta den första i en ny cykel , är du förlänga den tid under vilken pillren inte är aktiva . Planera i förväg när man kör slut på din sista piller , och se till att ta dina piller med dig när du är hemifrån .

ett säkert alternativ

P-piller är ett medicinskt säkert alternativ för kvinnor som försöker förhindra oönskade graviditeter. De flesta kvinnor som var på regelbundna cykler innan du tar p-piller se deras cykler återgå till det normala efter att de sluta med behandlingen . Direkt andra frågor , funderingar eller problem du anser vara relaterade till din behandling med din läkare .

Previous:nothing Next:define coitus

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska tonårsgraviditeter
 • hur man byter märke preventivmedel
 • hjälp för manliga erektion dysfunktion
 • hög risk humant papillomvirus infektion
 • spela att spela med din älskare
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • åtgärder för att göra ut
 • Vilka är effekterna av testosteron på en manlig ?
 • antibiotikum preventivmedel effektivitet
 • vad som är naturligt manlig förbättring ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com