Kinesiska preventivmetoder

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-18
För att bekämpa överbefolkning , avgifter den kinesiska regeringen böter för många familjer som har fler än ett barn . På grund av detta , är preventivmedel tas på allvar av kineserna som --- trots en rik historia av traditionell medicin --- i stort sett använder samma typer av preventivmetoder som nordamerikaner

Du behöver : .
Smörjmedel .

spiral

intrauterin preventivmedel (IUP ) är den populäraste formen av preventivmedel som används i Kina , enligt FactsAndDetails. com . I en undersökning 2001 var spiral valet av 46 procent av kinesiska kvinnor som använder preventivmedel .
iud , en liten T- formad anordning som sätts in i livmodern av läkare , kommer att förhindra graviditet i upp till 12 år , enligt PlannedParenthood. org .
Några spiral förhindra graviditet genom att släppa progesteron , ett hormon som hindrar livmodern från att släppa ägg . De flesta sorter av spiral block även spermier från att nå ägget.

Sterilisering

Sterilisering av olika slag står för ytterligare 46 procent av preventivmetoder används i Kina , enligt FactsAndDetails. com .
Trettioåtta procent av kinesiska kvinnor som använder preventivmedel få steriliseras , vanligen genom äggledaroperation , även känd som " rör kopplingsförbehåll. " Åtta procent av männen få vasectomies att bli steril .

Perorala antikonceptionsmedel

P-piller är populära i USA , men tabletter och injektioner är nära botten av listan när det gäller kinesiska preventivmedel , enligt FactsAndDetails . com . Endast 2 procent av kinesiska kvinnor använder p-piller eller injektioner för födelsekontroll , även om popularitet och tillgängligheten av dessa droger i Kina har ökat under de senaste åren .

Kondomer

Åtta procent av alla par i Kina är beroende av kondomer som preventivmedel . De allvarliga konsekvenserna av att ha alltför många barn under politik innebär att preventivmedel är något kinesiska par måste använda hela tiden . Med permanent preventivmedel som till exempel spiral eller sterilisering behöver oroa användare inte om korrekt användning, eventuella fel och tillgänglighet före varje sexuellt möte . Den praktiska inriktningen av permanenta preventivmedel i denna situation bidrar sannolikt till den låga andelen kondom användare . RU486 ( abort piller ) är lagligt i Kina , och många aborter följa utebliven antikonception. Siffror om antalet aborter utförs årligen i Kina är svårt att komma med .

kinesiska familjeplanering lag

Kina etablerade familjeplanering politik mer än 20 år sedan , enligt China. org .
Enligt de nuvarande lagar , är familjer i de flesta situationer tillåts ett barn utan påföljd . Tillstånd för en sekund kan tillämpas i vissa situationer om det första barnet är en flicka . Etniska minoriteter omfattas även av en mer flexibel lag .
Underlåtenhet att följa de lagar kan kosta en procent av familjens totala inkomst i böter och kan medföra att familjen förlorar sociala förmåner.

Previous:nothing Next:hemlagad manliga medel

Relaterade artiklar


 • kan du få HPV från molluscum ?
 • klamydia behandling och nitrofurantoin
 • preventivmedel information
 • olika dagen-efter- piller
 • När ska man börja orto Tri- cyclen lo
 • typer av preventivmedel som används i 18th century
 • hur man ska behandla impotens orsakas av diabetes
 • effekter av Catuaba
 • Plan B information
 • hur stärka blåsmuskeln
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com