Syftet med östrogen i födelsekontroll

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-31
Det finns olika former av preventivmetoder för att passa en kvinnas livsstil . En metod är att använda p-piller ( p-piller )

Typer

Enligt WomensHealth. gov , finns det två typer av p-piller , de "kombineras" piller och "mini " piller . Den kombinerade p-piller innehåller två typer av konstgjorda hormoner : östrogen och gestagen , medan , mini-piller innehåller endast ett hormon : progestin ( även kallat gulkroppshormon ) . Dessa två former av p-piller tas av kvinnor för att minska risken att bli gravid .

östrogenets roll

Östrogen , Center for Young Women's Health stater är ett kvinnligt hormon som normalt produceras av kvinnans äggstockar . Den har två huvudsakliga funktioner . Ett , östrogen hjälper äggstockarna att släppa ägget i livmodern . Andra, om ägget har befruktats av manliga spermier , hjälper östrogen det befruktade ägget fäster sig vid livmoderväggen att påbörja fosterutvecklingen . Men hur detta hormon som används i p-piller motsäger dess funktioner .

Använd

De syntetiska ( konstgjorda ) form av östrogen som används i den kombinerade p-piller ( p-piller ) arbetar för att kontrollera äggstockarna . Enligt Center for Young Women's Health , stannar östrogen "utveckling och frisättning av ägget från äggstockarna. " Äggstockarna luras att tro det släpps ett ägg när den har inte .

Effektivitet

Kombinerad ( födelsekontroll) piller är 99 procent effektiva för att minska en kvinnas chans att bli gravid . Men en av 100 kvinnor som tar denna typ av preventivmedel bli gravida eftersom de inte tar det som föreskrivs

Fördelar

P-piller inte bara hjälpa till att förhindra graviditet , men de hormoner , östrogen och gestagen , ge ytterligare fördelar såsom : . regelbunden och lättare perioder , klar hud , mindre kramper och minskar en kvinnas risk att utveckla olika typer av cancer i reproduktionsorganen såsom livmodercancer , äggstockscancer och cystor på äggstockarna.

Varning och risker

Food and Drug Administration ( FDA ) varnar p-piller är " rekommenderas inte för kvinnor som är över 35 år och rök . " Kvinnor som röker öka deras chanser att få en hjärtattack eller allvarlig blodpropp i benen eller lungorna . Viktigt är inte p-piller skyddar inte en kvinna från upphandlande sexuellt överförbara sjukdomar eller infektioner.

Previous:nothing Next:vad är prostata släppa ?

Relaterade artiklar


 • om symtomen på trichomoniasis hos kvinnor
 • biverkningar av Condyline
 • kan Maca tas med p-piller ?
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • impotens råd
 • Vad är Kegel bollar ?
 • hur man använder amoxicillin att behandla uterin infektion
 • kan jag bli gravid från precum ?
 • alternativ till glidmedel
 • olika preventivmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com