Vad händer när du missar två doser av preventivmedel ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-11

Vad gör Preventivmedel göra?

Preventivmedel fungerar med hjälp av hormoner för att hindra kroppen från att släppa ett ägg från äggstockarna vid ägglossningen , en åtgärd som leder till att din menstruationscykeln . Normalt förbereder ägglossning din livmoder för att hysa ett befruktat ägg med tjockare foder inuti. Om inga befruktade ägg dyker upp inom en månad , skjul kroppen överskottet uterin lager , vilket orsakar den så kallade mensen .
När du tar p-piller är fodret som måste kasta vanligen tunnare än normalt , vilket resulterar i kortare , mindre intensiva perioder .
Det är viktigt att upprätthålla dessa förebyggande hormonnivåer se till att din preventivmedel är effektiva och din cykel är reglerad .

Biverkningar av Preventivmedel

Det finns i princip två typer av muntliga p-piller och var och en har sina för och nackdelar . Kombinerad hormonbehandling p-piller innehåller en kombination av östrogen och gestagen och är det mest effektiva hormonella preventivmedel . Biverkningar kan vara en större risk för blodproppar , lätt viktökning, illamående , ömma bröst , uppsvälldhet och depression . Orala preventivmedel inte skyddar mot sexuellt överförbara infektioner eller sjukdomar och måste tas varje dag för maximal effektivitet .
På uppåtsidan kan de minska kramper och flöde i samband med mensen och vissa kombinationer kan klara upp akne och kontroll mer allvarliga premenstruella symptom .
minipiller , som bara innehåller gulkroppshormon utan östrogen , har en något lägre effektivitet ränta , särskilt om det inte tas dagligen . Den vanligaste biverkningen av minipiller är oregelbunden mens , men användare kan även uppleva vanliga liknande biverkningar som en kombination piller . Eftersom minipiller inte innehåller något östrogen , kan det tas samtidigt ammar och inte utgör ett hot för blodproppar .

om du missar doser

Om du missar två doser av oralt preventivmedel , kan du ta dem med din nästa dos ( för sammanlagt tre ) eller ta en av de saknade doser med din närmaste två regelbundna doser (två per dag i två dagar . ) Även om du tar dina missade doser kan du ändå ägglossning , så det är viktigt att använda en säkerhetskopia preventivmetod , till exempel kondom, för nästa vecka på lägsta eller tills din nya cykel börjar för maximalt skydd.
Om du missar mer än två doser , sluta ta den månadens strömförsörjningen och starta om med en ny förpackning den sjunde dagen efter den sista dagen du tog ditt piller . Om du inte får din mens , de sju dagar du inte tar piller , får ett graviditetstest innan återuppta din regim . Var noga med att använda en annan typ av preventivmedel tills du har tagit en hel vecka av din nya paket .

Previous:nothing Next:kan erektil dysfunktion och prostatacancer vara ansluten ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra effektiviteten av preventivmedel
 • framställningen av feromoner
 • muntliga STD & symtom
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
 • Vad är livslängden för en HPV vanlig vårta ?
 • typer av artificiella metoder för familjeplanering
 • fem stadier av pubertet
 • vad är orsakerna till långa menstruationscykler ?
 • hur man använder flera kondomer
 • hur gå ner i vikt om preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com