en guide till övervakning och utvärdering av ungdomars reproduktiva - hälsoprogram

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-10
Det finns en betydande nivå av kontroversen över hur man bäst utbilda ungdomar om sex och reproduktiv hälsa både i USA och runt om i världen . Oavsett vilken modell skolor, föräldrar , eller ungdomsgrupper väljer att utbilda ungdomar om dessa ämnen , men många experter och organisationer , till exempel Family Health International , betonar behovet av program för reproduktiv hälsa för att utbilda ungdomar om hur man gör de bästa valen om . kön för sin hälsa och sin framtid

Täck biologi och känslorna

Det är viktigt för ungdomar att lära sig om biologisk mekanik av kön och reproduktion i så matter-of -fact ett sätt som möjlig. Barn bör lära dig den rätta villkoren för olika delar av deras kroppar och vad dessa delar göra allt , utan tabu eller känsla från vuxna att det är något fel med kroppen --- eller kön , när det sker mellan två mogna och kärleksfulla vuxna . För att kommunicera detta är det viktigt att prata med ungdomar på något sexuellt och /eller reproduktiv hälsa program om känslor inblandade . Om ungdomar ska göra smarta , säkra val om sex , de måste förstå allvaret i intimitet och känslor inblandade .

Införliva Respekt i läroplanen

Ofta är kön porträtteras i popkulturen som en handling som är för nöjet av män , och på bekostnad av kvinnor . För tonårsflickor att vinna det förtroende de behöver för att navigera i sexuellt laddade tonåren , de måste lära sig att respektera sig själva och sina kroppar , och att kräva att respekt från förhållandet partner , liksom . Unga pojkar bör också lära sig att respektlöshet kvinnor är aldrig acceptabelt --- och ofta visar sin egen brist på självförtroende .

ta in en expert

För att få effekt , sexuell och reproduktiv hälsa program bör anställa medicinska hälsoexperter att utbilda ungdomar publik . Enligt Dr Petra Boynton , en välkänd kön pedagog är det viktigt att ungdomar får sin information från en tillförlitlig och medicinskt utbildad källa , även om det ofta bra att backa upp detta med betrodda och utbildad program mentorer , som kan vara lärare eller studenter för att en tonåring kunde gå till med frågor eller synpunkter.

Se till att programmet är åldersanpassade

program som kommer att presenteras för ungdomar bör vara utformat för ungdomar . Det är viktigt att ungdomar vara välinformerade och inte känner att de man talar ner till . Det är särskilt viktigt för dessa unga människor att få all information de kan om sexuell och reproduktiv hälsa , eftersom detta är den tid i deras liv när de får beklädas med oönskade sexuella erfarenheter och /eller graviditeter . För ungdomar att undvika sådana omständigheter bör de välutbildade , så att de vet vikten av att delta i låg risk beteenden som minskar deras chanser att upphandlande en sexuellt överförbar sjukdom , bli gravid , eller deltar i sexuella relationer som de inte är redo för .

Previous:nothing Next:tidiga HIV symtom : röda knölar

Relaterade artiklar


 • glidmedel säkerhet
 • vad är spermier agglutination ?
 • tidigt skede av genitala vårtor
 • hur könsval fungerar
 • effekterna av könsbytesoperation
 • brist på sexlust beror på alkohol
 • hur man ska behandla Mycoplasma genitalium
 • symtom på graviditet om hCG-injektionen tas
 • vad är preventivmedel för?
 • hur man får kondomer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com