hane till hona hormonbehandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-11
Övergång från man till kvinna är en komplex process . Enligt HBIG Standards of Care , före omplacering kirurgi, en hane till hona transpersoner , eller transwoman skall fullständig psykologisk utvärdering och få rådgivning . Hon bör också leva , heltid , som kvinna och använder hormonbehandling. Hormonbehandling undertrycker manliga sexuella egenskaper och uttrycker kvinnliga egenskaper , vilket gör det lättare att leva som kvinna . Hormonbehandling är en integrerad del av övergångsprocessen och det är viktigt att det görs korrekt för att garantera en säker och smidig övergång.

Få medicinsk övervakning

Detta är den viktigaste punkten och kan inte nog betonas. Hormonbehandling är inte en exakt vetenskap och varje människas kropp är annorlunda . Vissa transwomen kan behöva använda en kombination av hormoner för att få rätt resultat . Vissa kanske svarar bättre på syntetiska vs naturliga hormoner , eller transdermalt hormoner kontra muntligt eller injektioner . Hormonbehandling också har potential för skadliga och livshotande biverkningar-blodpropp , leverskada är båda stora problem . Det är avgörande att en transwoman nära samarbete med en läkare eller sjuksköterska för att säkerställa att hon är att få rätt hormoner , i rätt dos med minimala biverkningar .

Få Hormoner från en känd källa

Det bästa sättet är att få ett recept och fyll den på apotek eller få hormoner från en läkare som specialiserat sig på transpersoner vård . Dock kan hormoner vara dyrt och vissa försäkringsbolag får inte omfatta terapi transpersoner hormon . En transwoman kan självmedicinera men hon måste se till att hon får hennes hormoner från en känd källa och fortsätter att få medicinsk övervakning. Undvik att använda växtbaserade hormontillskott eftersom dessa är utformade för Natal- kvinnor, vars östrogen nivåer är väldigt olika från transwomen .

Tänk Fertilitet Alternativ

Hormonbehandling kan orsaka sterilitet. Innan du börjar hormonbehandling, bör en transwoman överväga om hon vill ha barn , eller åtminstone hålla henne möjligheter öppna . Sperm bank är ett alternativ men tänk på att det kan vara dyrt och det finns ingen garanti för att det kommer att fungera . Dock kommer spermier bank ge ett transwoman ett alternativ om hon väljer att skaffa barn i framtiden . Vissa transwomen kan överväga att skaffa barn innan hormonbehandling.

vet vad som väntar

Hormonbehandling kan utlösa en mer feminin fördelning av kroppsfett och orsaka bröst tillväxt . Hormonbehandling kan också mjuka upp kroppen hår och hud och minska muskelmassa . Nivån på förändring beror till stor del på ålder transwoman . En transwoman över 35 kan få betydligt färre förändringar än en yngre motsvarighet . Hormonbehandling kommer inte att göra sin röst högre, inte kommer att " mjuka upp " manliga ansiktsdrag , eller minska ansiktshår tillväxt .

Previous:nothing Next:en guide till övervakning och utvärdering av ungdomars reproduktiva - hälsoprogram

Relaterade artiklar


 • tecken på reaktion på Mirena IUD
 • alternativ till en vasektomi
 • Vilka är biverkningarna av att ta kontinuerliga p-piller ?
 • impotens och motion
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
 • hur man hittar en ledig STD testning plats
 • hur du ökar testosteron och hårväxt i ansiktet
 • hur kan herpes sändas ?
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • hur är kondomer tillverkade ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com