hur du kan hjälpa ditt barn genom puberteten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-04
För en tonåring kan pubertet orsakar ofta lika mycket kaos känslomässigt som det gör fysiskt . Att gå igenom processen utan en tydlig förklaring av vad som händer kan vända den naturliga förändring som sker under puberteten till en något traumatisk upplevelse. Se till att varje ung tonåring under ditt ansvar är medveten om vad som väntar under dessa kritiska år
1.
försäkra tonåring that de kroppsliga förändringarna under puberteten är normala. Underlätta tonåringens osäkerhet genom att ta upp din egen kamp genom puberteten och påpekade att alla går igenom det någon gång .
2 .
Förklara händelser i puberteten innan de uppstår . Den tonåring bör varnas av de specifika förändringar som kommer att uppstå i kroppen . För pojkar , börjar det med tillväxten av testiklarna följt av könshår , armhåla hår , penis tillväxt , en tappad röst och förekomst av våta drömmar . För flickor det inkluderar bröstförstoring, könshår tillväxt , armhåla hårväxt , breddning av höfterna , och uppkomsten av perioderna .
3 .
Förklara tidpunkten för puberteten . De flesta pojkar går igenom puberteten i åldrarna 10 och 15 och de flesta flickor i åldrarna 8 och 13 . Ändå är det helt normalt för vissa pojkar och flickor att slå puberteten något tidigare eller senare än dessa åldrar . Och medan processen är i regel inom två till tre år , får puberteten gå snabbare eller långsammare än denna enligt den individuella biologiska klocka . Detta kommer att förklara varför vissa av din tonåring vänner kan se ut som barn medan andra redan ser ut som vuxna .
4 .
Lyssna på tonåringens oro tålmodigt och svara på frågor korrekt . Om du inte vet svaren på tonåringens frågor eller inte kan tala om dem på ett formellt sätt , återförvisa tonåring att vissa relevanta litteratur eller en förklarande webbsida som den länkade nedan .
5 .
Lär tonåring att ta hand om sin växande kropp . Beordra dem att bekämpa akne genom att tvätta deras ansikten och händer och undvika stora mängder av fet och fet mat , och att bekämpa kroppslukt Genom att konsekvent använda deodorant . För flickor , presentera dem för behåar , bindor och tamponger .


Previous:nothing Next:preventivmedel skum information

Relaterade artiklar


 • örtmedicin för manlig infertilitet lågt spermieantal
 • Hur stor är chansen att bli gravid efter en vasektomi ?
 • var man får tag fertilitet piller ?
 • hur man kan förbättra spermier volym
 • hur man gör en presentation på preventivmedel
 • utveckling av könshår
 • Hur man vet om ditt preventivmedel inte
 • hur man kan behålla erektil kapacitet
 • biverkningar av att ha ett bilateralt äggledaroperation
 • symtom efter en vasektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com