hur du tar en p-piller medan en spiral är på plats

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-28
Vissa kvinnors kroppar inte svarar ordentligt på bara en spiral ( spiral ) eller ett p-piller . I några av dessa fall , läkare rekommendera en strategi med utnyttjande av både spiralen och p-piller för maximal effektivitet i att förebygga graviditet . Även om detta är ovanligt , med rätt kunskap och läkare tillsyn , kan detta utföras på ett säkert sätt

hur man tar en piller medan en spiral är på plats


1 .
Diskutera ditt preventivmedel alternativ med din läkare . Om din läkare föreslår att en spiral i kombination med p-piller skulle vara lämpliga för din situation , fråga om vilken typ av spiral och p-piller kombination skulle vara bäst . Vanligtvis kommer ett icke- hormonellt koppar spiralen kopplas samman med en låg dos p-piller i dessa fall . Detta är fallet eftersom en hormonell spiral och p-piller kan leda till hormonell obalans som kan öka kvinnans möjligheter att blodproppar , stroke och obalanser humör . Dock har bara minimal komplikationer noterats med kvinnor som använder ett icke- hormonellt spiral och p-piller . Nämligen kan p-piller ökar något risken för utvisning eller förväxling av spiral.
2 .
Kontrollera dina IUD strängar varje månad för att säkerställa att de är på plats . Det är särskilt viktigt att kontrollera strängarna på en spiral samtidigt som p-piller eftersom hormonerna i p-piller kan ändra karaktären på slemhinnan i livmodern, därför ökar sannolikheten för att spiralen glider ur plats . En bra tid att göra detta är när du har din menscykel . En lämplig tid för att kontrollera placeringen av strängar är när du ändrar din tampong . Kontakta din läkare om strängarna av din Mirena är inte på samma ställe som de var förra månaden .
3 .
Ta dina p-piller enligt anvisningar från din läkare . Om din läkare försummar att ge dig specifika instruktioner , kontakta apoteket eller ring din läkare för klargörande . Normalt kommer dock p-piller tas på samma schema när du använder en spiral som när användaren inte har en kopparspiral . För de flesta p-piller , kommer detta att bestå av 21 dagar hormon piller följt av 7 dagar i placebo piller .
4 .
Följ upp med din läkare på årsbasis att omvärdera ditt IUD och p-piller kombination . Din läkare kommer sannolikt vill köra ett bäcken examen och blod arbeta för att se att du fortfarande är på en bra kombination för din situation .

tips och varningar


 • Alltid rådfråga en läkare innan du använder en spiral , p-piller , eller både och.


 • Previous:nothing Next:kan du donera ägg efter en hysterektomi ?

  Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med naturliga manliga medel för män ?
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • triphasil biverkningar
 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • effektiviteten i spermiedödande medel
 • vikten av ett cellprov
 • Vad är funktionen av en enda spermie ?
 • produktion av spermier
 • hur man kan bota anorgasmi med antidepressiva läkemedel
 • livsmedel som orsakar prostatacancer inflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com