hur man kan bli av HPV när båda parter har det

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-13
Humant papillomvirus (HPV ) är en mycket vanlig könssjukdom . Enligt Centers for Disease Control and Prevention , minst hälften av alla sexuellt aktiva personer kommer att kontrakt HPV någon gång . Då ingenting kan göras för att bli av med viruset i en viss tid , kommer viruset lämnar så småningom kroppen . Att bli av med HPV kan vara besvärlig , särskilt om båda parter har det . Det finns dock ett antal saker som du kan göra tillsammans för att påskynda processen att eliminera viruset från kroppen .

Du behöver:
Doctor
. Kondomer.
Hälsosam mat.
Grönt te .


1 .
Ta reda på om du har HPV . Kvinnor kan testas för viruset genom en cellprov , som bör ges under en årlig examen som gynekolog . Det finns ingen HPV-test för män , genitala vårtor kan vara ett tecken . Om en eller båda av er har vårtor , är det viktigt att besöka läkare . Tänk på att du kan ha HPV även om du inte har synliga tecken på det, som vårtor . Om din partner har smittats av HPV , du troligtvis har varit för , eftersom kondomer inte ger ett fullständigt skydd mot viruset .
2 .
Start lämplig behandling för HPV . Din läkare talar om för dig vilken typ av behandling som fungerar bäst för ditt specifika fall . Behandlingen består i allmänhet av att använda en receptbelagd medicin för att bli av med vårtor . Om din HPV är mer allvarliga , cryosurgery , som fryser vårtor av, kan vara ett alternativ . Tills du påbörjar behandlingen för HPV som rekommenderas av din läkare , är det bäst att undvika samlag .
3 .
Godkänn att vara i ett monogamt förhållande . Ju fler människor som du är sexuellt aktiva med, mer utmanande att det kommer att vara för dig att bli av med viruset eftersom man kan få det från någon annan . Om du är i en öppen relation med din partner , det bästa som du kan göra är överens om att ha samlag bara med varandra .
4 .
Börja använda kondom . HPV kan spridas från hud mot hud, vilket innebär att kondomer inte är 100 procent effektivt ska skydda dig från viruset . En av er kan ha HPV i ett område som kondomen inte täcker . Kommer dock att använda kondom fortfarande kraftigt minska dina chanser att smittas av viruset . Även om båda parter har HPV , är det viktigt att fortsätta använda skydd , eftersom du kan bli av med viruset och fånga dem precis tillbaka från din partner.
5 .
avstår från att ha samlag om antalet vårtor ökar . Om den behandling som du för närvarande använder för vårtor inte fungerar , finns det en möjlighet att det belopp som du har kommer att börja öka . Detta innebär att om du fortsätter att ha samlag med din partner , han eller hon förmodligen kommer att börja utveckla mer vårtor också. Undvika samlag är det bästa som du kan göra om du vill förhindra viruset från att spridas till din partner längre.
6 .
Hitta ett sätt att öka din immunförsvar tillsammans . Det är mer sannolikt att bli av med HPV om kroppen är frisk . Äta en välbalanserad kost och motion är två av de första stegen som du kan vidta för att bli av med viruset . Dricka grönt te på regelbunden basis kan också bidra till att stärka ditt immunförsvar . Enligt American Cancer Society , hindrar rökning immunförsvaret och hindrar kroppen från att bli av med HPV . Kvinnor som röker är också mer benägna att utveckla HPV-relaterade livmoderhalscancer .

tips och varningar


 • Tänk på att HPV kan visa upp 3 år efter att ha sexuella kontakt med någon som har viruset .
 • Kvinnor med HPV kan vara bra att tänka på att åka bort p-piller , för det kan öka dina chanser att utveckla cancer .
 • Kom ihåg att inte har genitala vårtor betyder inte att du inte har viruset .
 • Var inte alltför generad för att få testas för HPV .


 • Previous:nothing Next:hur man använder enheter impotens vakuum

  Relaterade artiklar


 • sätt att öka en hanar spermieantal utan medicin
 • hur man kan förbättra kvinnliga libido
 • När ska man börja orto Tri- cyclen lo
 • inte amoxicillin påverka p-piller ?
 • p-piller förmåner
 • erektil disfunction syndrom
 • tips för att göra fler spermier
 • typer av p-piller och biverkningar
 • ryggsmärtor på grund av klamydia
 • testosteron för kvinnors libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com