hur man kan bli av vaginal torrhet hos unga kvinnor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-07
Vaginal torrhet är ett mycket vanligt problem bland kvinnor i alla åldrar. Även om det tenderar att påverka kvinnor i klimakteriet mest , unga kvinnor kan också uppleva vaginal torrhet . Kvinnor som upplever torrhet i slidan brukar också uppleva en hel del obehag under samlag . Även om det kan ta lite tid att identifiera orsaken till vaginal torrhet , är detta ett problem som kan behandlas

Du behöver : .
gynekolog
Sexuella smörjmedel .
Extra smörjas kondomer .
Terapeut .


1 .
boka en tid med din gynekolog . Det finns en chans att din läkare kan kan sätta fingret på orsaken till din vaginal torrhet . En minskning av östrogen kan vara orsaken till vaginal torrhet . Vissa mediciner och omständigheter , till exempel amning , kan orsaka detta att inträffa . Tänk också på att ha en årlig cellprov och STD test är bra sätt att se till att du har en frisk vagina .
2 .
Undvik att använda produkter som kan orsaka torrhet i slidan . Vaginal douches är kända för att vara en ledande orsak till problemet . Det finns också vissa typer av tvål som kan förhindra smörjning eller fukt . Många kvinnor blir irriterade av deodorant tvål och parfymerade tvålar . Kom också ihåg att det är bäst att undvika att använda deodorant tamponger eftersom de kan orsaka vaginal irritation och torrhet . Det finns vissa typer av kondomer som också kan orsaka kvinnor upplever torrhet i slidan , så du kanske vill använda extra smörjas kondom eller en extra smörjmedel .
3 .
Använd ett sexuellt glidmedel vid samlag . Vaginal torrhet gör samlag obekväm på grund av bristen på naturliga smörjning som produceras av slidan . Smörjmedel kommer lägga fukt att se till att kön kommer att bli mycket roligare . Observera att du bör undvika att välja några produkter som är oljebaserad eftersom de kan absorbera fukt .
4 .
Bestäm hur samlag känns . Att vara i en olycklig eller stressande förhållande kan bidra till tillståndet . Att hitta sätt att räkna ut dina problem kan lindra vaginal torrhet . Om du har en tidigare historia av sexuella övergrepp , du kan förbinda negativa tankar med sex . De som har blivit våldtagna eller sexuellt utnyttjade bör överväga att söka terapi eftersom det kan hjälpa till med problemet.
5 .
vidta extra åtgärder för att säkerställa att du får på humör . Många kvinnor upplever obehag och en brist av vaginal smörjning eftersom de har sex innan han blev upphetsad . De flesta kvinnor med vaginal torrhet tenderar att dra nytta av att lägga mer tid på förspel . Levande ljus , en trevlig middag och andra extra åtgärder för att göra sex mer romantiskt kan också bidra till att förhindra torrhet i slidan från att vara ett sådant problem.

tips och varningar


 • Äta en kost som är rik på frukt och grönsaker kan bidra till att öka vaginal smörjning genom att hålla kroppen hydrerad .
 • Vissa villkor kan göra att ha sex mycket obehagligt. Om du upplever smärta eller blödning vid sex , se till att tala med din läkare .
 • Observera att vissa könssjukdomar kan orsaka torrhet i slidan och andra problem som kan leda till irritation eller obehag vid samlag.


 • Previous:nothing Next:hur man byter märke preventivmedel

  Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • säkerhet av p-piller
 • amoxicillin och preventivmedel effektivitet
 • kronisk prostatit behandling
 • pubertet råd
 • hur man köper infertilitet försäkring
 • Skillnaden mellan genitala vårtor och herpes
 • tecken på HEp C-infektion
 • kalender preventivmedel
 • vad är feromoner ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com