kan du få HPV utan en livmoderhalsen ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-20
HPV , humant papillomvirus , är en sexuellt överförbar sjukdom ( STD ) infekterar cirka 20 miljoner amerikaner för närvarande , med en annan sex miljoner smittas årligen . Det infekterar både män och kvinnor

Vad är HPV ?

HPV är den vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) . Det infekterar underlivet ( vulva , anus , foder i vagina , cervix , huden på penis och ändtarm ) , mun och svalg av båda könen . Om en kvinna har förlorat sin cervix , t. ex. på grund av en hysterektomi , är det fortfarande möjligt för kvinnan att bli infekterad med HPV på andra områden.

Hur vanligt är det ?

Det beräknas att om du är sexuellt aktiva kommer 50 procent av den sexuellt aktiva befolkningen smittas inom en människas livstid .

Transmission och symptom

Överföringen sker genom genital kontakt , vaginal sex , analsex och oralsex och smittar även när symtomen eller hur t närvarande .

Många människor utvecklar inte symptom och aldrig inser att de har haft eller har för närvarande , det virus . Vissa människor utveckla livmoderhalscancer , men kan också utveckla genitala vårtor , andra HPV- relaterade cancerformer eller rek ( återkommande luftvägarna papillomatosis-vårtor i halsen) med eller utan livmoderhalsen

Test

Enligt Centers for Disease . Control and Prevention (CDC ) , finns det inte en viss test för HPV , men det finns kompress test som kan avgöra om du löper en hög risk HPV -virus . Testning kan göras visuellt , du kan se vårtor , och en ättika lösning kan tillämpas för att upptäcka platta vårtor , men detta är inte 100 procent korrekt som det kan misidentify normal hud .

Behandling

För själva viruset finns det ingen behandling , det är ett virus och immunsystemet kan bekämpa och utrota den på sin egen med tiden . För onormala cellförändringar och vårtor på kroppen som kan uppstå på grund av viruset , det finns cryotherapy , slinga elektrokirurgiska excision förfarande och conization .

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med ingen vila efter en vasektomi ?

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar manliga testosteron
 • stadier av HPV
 • Enzyte manlig förbättring fakta
 • hur man kan stoppa genombrottsblödning på födelse- piller
 • Vilka är de behandlingar för manlig infertilitet ?
 • hur man kan återställa libido hos män
 • IUD för progesteron behandling
 • preventivmedel förmåner
 • psykologiska erektil dysfunktion botemedel hemma
 • Levitra biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com