omedelbar preventivmetod alternativ

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-25
Modern teknik erbjuder olika typer av preventivmetod alternativ som sträcker sig från naturliga metoder för extrema lösningar som operationer rivande individer inte kan föreställa barn . De tre närmaste former av preventivmedel är avhållsamhet , kondomer och spermiedödande medel . Andra former av preventivmedel kräver oftast ett medicinskt utnämning , tentor , recept och eller tid att återhämta sig på sjukhuset

Avhållsamhet

Det enda 100 procent effektiva och billigaste preventivmedel är att inte ha samlag . Vissa individer avstår från att ha sex tills de är gifta eller tills de har nått en annan viktig milstolpe liv de själva väljer. Denna metod kostar ingenting och inte införa konstgjorda hormoner eller oönskade kemikalier i din kropp . Förutom att ha reduceras automatiskt dina chanser att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar , inte ha sex kan rädda en person från negativa känslor som kan följa vissa aspekter av sex tills de är redo att ta itu med dem .

Kondomer

Kondomer är en relativt billig barriärmetod för födelsekontroll . Oftare män bär dem , men kondomer är nu tillgängliga på marknaden . Kondomanvändning måste vara korrekt och konsekvent för att vara mest effektiva . När kondom är korrekt och konsekvent , kondomer är ungefär 98 procent effektivare . När användningen inte är konsekvent och /eller korrigera , de är bara cirka 15 procent effektivare .

spermiedödande medel och akuta preventivmedel

Over-the- counter spermiedödande medel är ett skum som används av kvinnor för att döda spermier . Även billiga och finns tillgängliga är det bara cirka 15 procent effektiv när den används hela tiden och bara cirka 70 procent effektivare när de inte används hela tiden .

Akut p-piller också kallas "dagen efter " piller , som kan tas upp till fem dagar efter oskyddat samlag eller i de fall då du trodde att du hade skyddat sex och då insåg senare att du inte var . Dessa kan köpas från en farmaceut och anses vara 89 procent effektivt om de tas inom 72 timmar efter oskyddat samlag. De ur fickan kostnader kan variera från $ 10 till $ 70.

Outercourse och uttag

Vissa anser outercourse och upphävande är effektiva metoder . Outercourse är sexuell spela där utlösning sker från slidan . Tillbakadragandet Metoden är där mannen drar tillbaka strax före utlösning . Båda metoderna är gratis . Outercourse har mindre risk än om återkallande metod men tänk på att även före utlösningen vätskan innehåller spermier och om det kommer i kontakt med vulva att komma in i slidan kan det fortfarande orsaka graviditet . Tillbakadragandet metoden är endast 73 till 96 procent effektivare om det görs på ett konsekvent och korrekt .

Överväganden

Om du är under 18 , starkt överväga att nå ut till dina föräldrar om råd och stöd , även om du känner att det kan skapa en märklig situation. Det är viktigare att öppet diskutera den och ha obekväma eller obehagliga känslor än att ta upp det efter att du lär dig att du har tänkt ett barn eller tagit emot en sexuellt överförbar sjukdom . Din förälder respekterar dig för att väcka det till deras kännedom , även om du har olika åsikter . Om diskuterar det med dina föräldrar är inte ett alternativ , då nå ut till en annan pålitlig vuxen .

Tänk på att preventivmetoder ensam inte förhindra sexuellt överförbara sjukdomar . Individer kan sända och ta emot vissa sexuellt överförbara sjukdomar som herpes simplex virus och HIV utan att delta i själva samlaget. Födelse-kontroll alternativen är ett mycket personligt val . Tala med din läkare om alla former av preventivmedel tillgängliga tillsammans med sina biverkningar .

Previous:nothing Next:hur man bli gravid med låga manliga testosteron

Relaterade artiklar


 • effekter av manliga till kvinnliga hormoner
 • symtom av HSV 2
 • Hur man vet om ditt preventivmedel inte
 • underactive libido behandling
 • komplettera fakta för Endowmax
 • hur man kan förbättra kvaliteten på spermierna
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur man kan minska tonårsgraviditeter
 • STD & sti symtom
 • hur man ska behandla en irriterad prostata
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com