positiva effekterna av att ta preventivmedel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-31
P-piller och skott används av ett stort antal kvinnor för att förhindra graviditet . Men eftersom mer förstås om hormoner och kvinnlig fortplantning , och vetenskapen bakom preventivmedel blir mer sofistikerad , antalet kvinnor som inte behöver preventivmedel , men är fortfarande på p-piller eller skott ökar . Läkare och forskare har funnit ett antal fördelar för hormonbaserade preventivmedel som ligger utanför enbart preventivmedel . Det finns klara fördelar med att ta preventivmedel , allt från kosmetika till potentiellt livräddande .

Minskad Acne

Hormonella akne , vilket är vanligt i både unga och äldre kvinnor , orsakas av en hög nivå av androgener och testosteron i kroppen . Preventivmedel skott och piller undertrycka androgen och testosteron produktionen , vilket minskar triggers för hormonell akne och hjälper att klara upp huden .

Lindring av tunga och oregelbundna menstruationer

Eftersom preventivmedel reglerar mängden hormoner i kroppen , minskar det toppar och dalar i hormonnivåer som orsakar tung och oregelbunden menstruation.

minskat premenstruella symptom

Den utjämning av hormoner och att en fullgod hormonella balansen mellan östrogen , progesteron och androgener bidrar till att hålla symptom som huvudvärk , kramper , värk och svullnad i schack .

förhindrande av cystor på äggstockarna

Detta är vätskefylld cystor som bildar vanligtvis vid ägglossningen. Eftersom hormonbaserade preventivmedel förhindrar ägglossning , användare har en drastiskt minskad förekomst av cystor på äggstockarna .

lägre risk för inflammation i lilla bäckenet

Kvinna preventivmetoder agera för att tjockna livmoderhalssekretet skapa en barriär som skyddar mot bakterier som orsaka inflammatoriska sjukdomar ( PID) . PID kan leda till infertilitet och ökar risken för utomkvedshavandeskap . -En graviditet som utvecklas i äggledarna

minskad risk för endometrios

Endometrios är ett tillstånd som resulterar i onormal vävnad bildas och skjul i uterus och andra bäcken områden . Eftersom preventivmedel reglerar spridande av livmoderslemhinnan , kan det hjälpa avvärja skador och ärrbildning som orsakas av endometrios .

Skydd mot uterus och äggstockscancer

Äggstockscancer är en av de främsta dödsorsakerna för kvinnor eftersom det är vanligen inte upptäcks förrän det har kommit förbi den punkt där tidig behandling . Genom att reglera hormoner , undertrycker kvinnlig preventivmedel den hormonella obalans trodde att uppmuntra tillväxten av dessa cancerformer . De positiva effekterna av dessa preventivmetoder om cancer har visat sig förekomma inom några månader börjar deras användning, och fördelen blir större med tiden . Det har även visat sig att cancer skydd fortsätter i upp till 15 år även efter att du slutar att ta hormonella preventivmedel , enligt University of Wisconsin- Stevens Point .

Previous:nothing Next:vad är hud taggar på genitala områden ?

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till preventivmedel att misslyckas ?
 • Varför skulle en kvinna blir gravid medan du preventivmedel ?
 • säkerheten för enheter preventivmedel
 • preventivmetoder och teknik
 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
 • minst effektiva preventivmedel
 • Alesse 28 biverkningar
 • risk för graviditet med en spiral
 • tips på din period smärta i magen
 • skeden av genitala vårtor hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com