preventivmedel alternativ för kvinnor som lider av depression

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-19
Det finns ett antal olika metoder för födelsekontroll och det är upp till paret att hitta en som bäst passar deras livsstil och behov . Lider av depression har en unik uppsättning frågor . Hormonella preventivmedel , såsom plåster , piller , intrauterint preventivmedel ( eller spiral ) och p-ring , kan ha biverkningar som skulle förvärra depression . Därför bör en kvinna som lider av depression ser till icke-hormonella preventivmetoder

Icke-hormonella preventivmedel

Barrier preventivmedel , till exempel de manliga (85 procent effektivt) och kvinnliga kondomen ( 79 procent effektiva ) , är två av de mest populära icke-hormonella preventivmetoder som finns på marknaden idag . Enligt Mayo Clinic , kondomer för män är 85 procent effektivare och kvinnliga kondomer är 79 procent effektiva när de används på rätt sätt . Andra metoder , inklusive deras effektivitet betyg från Mayo Clinic inkluderar membranet ( 84 procent ) , livmoderhalscancer cap (71 till 86 procent , beroende på tidigare graviditeter ) , svamp ( 84 procent ) , livmoderhalscancer sköld ( 85 procent) och spermiedödande medel ( 71 procent ) . Dessa metoder ger användaren olika nivåer av skydd , och de enda som begränsar eller förhindrar sexuellt överförbara sjukdomar är den manliga och kvinnliga kondomer . Varje metod kräver förprojektering och korrekt användning för att få det bästa skyddet mot metoden . Några kanske tycker minskade känsla när du använder manlig eller kvinnlig kondom , bör dock andra icke-hormonella alternativ har inte samma problem . Dessa är alla bra metoder för födelsekontroll , dock är den manliga kondom det bästa alternativet för en kvinna som inte är i ett monogamt förhållande .

Naturliga metoder

naturlig familjeplanering är en annan väg för en kvinna att ta för att undvika hormonella alternativ preventivmedel . Denna metod kräver konsekvens och i vissa fall , till avhållsamhet vara den mest effektiva alternativet . När du gjort korrekt , kan denna metod vara effektiva , men många kvinnor tycker att det är svårt att inte bara vara korrekt i sin ägglossning förutsägelse , men finner avhållsamhet är ett problem liksom

I naturlig familjeplanering . en kvinna som hennes basala kroppstemperaturen varje morgon innan hon stiger upp ur sängen . En lätt ökning av temperaturen , lite mindre än en grad , betecknar ägglossning . Men en kvinna mest fertil de två till tre dagar som ledde fram till temperaturökning . Så fungerar metoden bara att förutse nästa månads ägglossning .

Dessutom en kvinna diagram hennes livmoderhalsen utgång . Under ägglossning är hennes livmoderhalsen vitt, som ett ägg vitt och tjockt . Detta noteras genom utsläpp på hennes underkläder .

För att bäst förhindra graviditet bör en kvinna undviker sex eller använda en barriärmetod form av preventivmedel från början av sin period fram till två dagar efter förändringen i temperatur .

Även om denna metod kan vara effektiva , behöver den disciplin och hindrar inte STD 's . Det är ett bra alternativ för ett monogamt par som planerar att skaffa barn någon gång i framtiden . Det kan också hjälpa en kvinna att räkna ut när hon är som mest fertila för framtida baby planering .

Previous:nothing Next:hur man sakta ner ejeculation

Relaterade artiklar


 • buksmärta grund av NuvaRing
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • hur man kan stoppa orto Tri- cyclen lo
 • vasektomi fakta
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • Vilka är de behandlingar för lågt spermieantal ?
 • hur man ska behandla veneriska vårtor
 • information om skott preventivmedel
 • hur man kan bota för tidig ejaulation naturligt
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com