testosteron libido behandling

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-23
Testosteron är ett hormon frigörs genom manliga testiklar som är avgörande för manlig utveckling , inklusive byggande av muskelmassa och sexuell mognad . Det anses vara det hormon som friska manliga sexlusten , och hos kvinnor, är vanligtvis utsöndras i måttliga mängder av äggstockarna

minskad sexlust Behandling

Kvinnor kan drabbas av en allvarlig förlust av libido av olika anledningar . Vissa skäl kan ha det övergripande hälsorelaterade , men vanligast förlust kommer efter uppkomsten av klimakteriet . Mellan 20 och 40 år , kvinnans produktion av testosteron minskar med 50 procent i genomsnitt. Under klimakteriet eller efter en hysterektomi eller ooforektomi (avlägsnande av äggstockarna ) , kan det sjunka till nästan obefintliga nivåer .

Kvinnlig sexuell dysfunktion (FSD )

testosteron används som behandling för FSD , en diagnos för kvinnor som upplever en brist på vilja eller oförmåga till upphetsning . Tillägget av testosteron i blodet leder till en ökad libido , ibland avsevärt, och en bättre total sexliv .

Studier

Procter Gamble finansierat en stor undersökning som pågick under 52 veckor med 800 postmenopausala kvinnor med minskad libidos . Redovisas i New England Journal of Medicine, visade studien testosteron förbättrade kvinnors libidos och övergripande sexuell hälsa och ledde till psykiska förbättringar .

Cream eller Patch

testosteron finns för närvarande på en kräm eller plåster sort . Studierna baseras på plåstret , grädden tros vara nästan lika effektiva. Antingen metoden används för att introducera testosteron genom huden in i blodomloppet .

biverkningar

Den vanligaste biverkningen i samband med användning av testosteron för libido behandling är olämplig hårväxt , speciellt ansiktet hår på kvinnor . I Procter Gamble studien utvecklat fyra av de aktiva kvinnor testgruppen bröstcancer , medan ingen i placebogruppen gjorde . Det är dock tros vara kopplad till testosteron lapp i december 2009.

Previous:nothing Next:varför kvinnor får fett från preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar manliga testosteron
 • biverkningar av merina
 • vad som är bra surrogatmödrar ?
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • biverkningar av chlomid
 • hur man håller spermierna livskraftiga
 • hälsa rättsmedel för låg libido
 • säkerhet orto EVRA-plåster
 • hur man kan stoppa feminina klåda
 • HIV varningsskyltar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com