utvecklingen av p-piller

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-08
Margaret Sanger var en tidig förespråkare för födelsekontroll som hjälpte kvinnor med det när preventivmedel var olagligt . Redan 1912 hade hon drömmar om ett p-piller , men vetenskapen att utveckla detta piller inte var tillgänglig förrän på 1950-talet

Du behöver : .
aktuella förpackningen av p-piller
Läkare .

Komma igång

Arbete mot p-piller började när Sanger träffade Gregory Pincus 1951 och berättade för honom vad hon ville. Pincus var en forskare i experimentell biologi som hade uppnått in vitro- fertilisering med kaniner , och han berättade Sanger att han trodde ett p-piller skulle vara möjligt med hjälp av hormoner .

Progesteron

Det första steget i utvecklingen av p-piller var utvecklingen av en progesteron piller . Två kemister utvecklats oberoende progesteron piller , Carl Djerassi av Syntex i Mexico City 1951 och Frank Colton av GD Searle i USA 1952. På mindre än ett år bekräftade Pincus forskning som progesteron förhindras ägglossningen hos kanin och råtta .

en chans möte

Senare under 1952 , träffade Pincus Harvard förlossningsläkare och gynekolog Dr John Rock och lärde sig att klippa hade testat progesteron på hans kvinnliga patienter och fann att det fungerade som ett preventivmedel .

Test

Under 1954 Pincus och Rock gjorde ytterligare tester med Rock patienter. År 1956 genomförde de större kliniska studier som krävs för godkännande av amerikanska Food and Drug Administration . Av en slump fann de att lägga till lite östrogen till progesteron piller var lika effektiv och hade färre biverkningar.

Godkännande

Sommaren 1957 godkände FDA sin produkt ( kallas Enovid ) för behandling " svåra menstruella störningar " och krävde att drogen märkningen innehålla en varning om att Enovid förhindrade ägglossning . Under de närmaste åren , ökad försäljning eftersom fler kvinnor började använda Enovid för off- label syftet med preventivmedel . Den 11 maj 1960, fick Searle FDA-godkännande att sälja Enovid som p-piller .

Previous:nothing Next:manliga tillbehör Myter & fakta

Relaterade artiklar


 • den effectivess av dagen efter -piller
 • vad som väntar när man går in för födelsekontroll
 • hur man använder NFP istället för p-piller
 • effekter av Catuaba
 • Skillnaden mellan genitala vårtor och herpes
 • naturläkemedel för manlig potens
 • män & familjeplanering
 • kan du fortfarande ha mens & vara gravid ?
 • kan återställa spermier
 • hur man väcka libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com