vad ska du göra om en spiral kommer ut ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-11
En spiral eller spiral , är en flexibel , T- formad plastbit . Det kan omfatta långsam frisättning hormoner eller koppartråd . När de sätts in i livmodern , fungerar enheten som ett preventivmedel . Koppar spiral är effektiva för upp till 12 år , och hormonella spiral kan vara upp till fem år . När en spiral tas bort , antingen av misstag eller med flit, slutar den preventiva effekten . När en spiral kommer ut av misstag , måste du uppsöka läkare för att få den utbytt

När din Mirena försvinner

Om du upptäcker att din spiral har fallit ut , använda en sekundär preventivmetod omedelbart , även om du är i mitten av samlag när spiralen faller ut . Din fertilitet kan returnera omedelbart, särskilt med koppar spiral . Dessa spiraler dessa stör inte eller ändra dina hormoner , vilket innebär ägglossning och menstruation sker normalt . Det är fortfarande möjligt att ägglossning även med en hormonell spiral , om att spiralen inte är på plats , är det möjligt för ett ägg att befruktas . Om du inte använder en sekundär preventivmedel omedelbart, kan du bli gravid . Fortsätt att använda en sekundär preventivmedel , till exempel kondom, tills spiralen har ersatts .

Återmontering av en spiral

Om din spiral faller ut , måste du kontakta din läkare för att få din IUD återinföras . Försök inte att sätt in spiralen själv , eftersom detta kan orsaka infektioner och komplikationer . Din läkare kommer att behöva sätta in spiralen genom att utvidga livmoderhalsen , på samma sätt som den ursprungligen infördes . Vissa kvinnors kroppar kommer inte att rymma en spiral på grund av en dilaterad cervix . Detta kan orsakas av att föda eller bara förekommer naturligt . Om din IUD fortsätter att falla ut , kan detta inte vara en lämplig metod för födelsekontroll för dig , och du kanske vill välja en annan typ av preventivmedel , till exempel ett implantat .

IUD Tips

chanser en kopparspiral bli utvisade är högre när man lägger i , så kontrollera din spiral när den är ny är avgörande. När din IUD har återinföras av din läkare , kontrollera din spiral ofta att se till att du kan känna strängen . Om du inte kan känna strängen eller kan känna mer av spiralen än vanligt , använda en sekundär preventivmedel tills din Spiralen kan kontrolleras av en läkare . Detta kommer att minska risken för en oavsiktlig graviditet om din spiral är på sin plats .

Risken med en höft infektion ökar om du har en kopparspiral och utveckla en vaginal infektion . Detta är ett potentiellt allvarligt problem som kan orsaka framtida infertilitet . Någon infektion bör omedelbart gick till av din läkare . En kopparspiral kan också bli inbäddade i väggarna i livmodern , som också kan leda fertiliteten komplikationer .

Previous:nothing Next:Vad händer när du missar två doser av preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • det korrekta sättet att använda kondom
 • vad gör du om du kräktes efter att ha tagit p-piller ?
 • hem rättsmedel för erektil dysfunktion
 • levonorgestrel förskrivningsinformation
 • livsmedel som ökar mäns libido
 • erektil disfunction syndrom
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
 • Rökning och impotens
 • Risken fakta om preventivmedel
 • hur man kan minska manlig impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com