Hur påverkar p-piller dina hormoner ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-07

Förstå Preventivmedel

Det finns många olika typer av preventivmedel , som har olika effekter på kroppen . Oavsett den administrerade typ , kommer alla förtäras eller injiceras former av preventivmedel orsakar förändringar på hormonella nivå . Dessa förändringar påverkar varje kvinna annorlunda , och det kan uppstå på många olika sätt . Metoden för talan för de flesta intagna former av preventivmedel är hämning av hypofysen . Denna körtel ansvarar för att reglera olika hormoner i kroppen , och utlöser ägglossningen hos kvinnor. När det är undertryckt en kvinna inte längre kommer att släppa äggen i äggstockarna , p-piller också påverka nivåerna av kvinnliga könshormonet progestin som kan störa möjligheterna för en spermie att nå ägget

positiva sidoeffekter

. Även om det är sant att någon inverkan på kroppen hormoner skall ha stort långtgående effekter , det finns många oberoende positiva sidoeffekter som kan uppkomma vid användandet av p-piller . Många kvinnor uppger att förutom ökad korrekthet sina perioder , märker att de klarare hud och en minskning av akne symtom . Vidare är användning av p-piller som det hänvisas till att kraftigt minska förekomsten av kramper och smärtor i samband med menstruation . Medicinska studier har också visat att kvinnor som tar preventivmedel är mindre troligt att vara anemiska och har en lägre förekomst av cystor på äggstockarna .

negativa biverkningar

Tyvärr finns det ett också ett antal möjliga negativa biverkningar som kan uppstå som ett resultat av att använda p-piller . Dessa negativa biverkningar kan variera kraftigt från person till person , så det kan vara svårt att förutse hur du kommer att reagera. Några av de oftast anförda negativa effekter är: " spotting " av vaginal blod under de första veckorna av p-piller , illamående och huvudvärk som uppträder efter intag av p-piller , viktförändring och förändring av aptit mönster , och förändringar av sinnesstämning och personlighet . Många kvinnor uppger att de känner alltför humörsvängningar, och kan vara mer irriterad eller känslomässiga än vanligt . Mycket sällan användning av p-piller kan leda till blodproppar . Dessa kan vara ett allvarligt och ibland livshotande problem , så meddela din läkare om ovanliga smärtor eller känsla i extremiteterna . Riskerna för blodpropp kan minskas väsentligt genom att sluta cigarettrökning och utövar regelbundet . Som med alla nya läkemedel, bör du tala med din husläkare eller OBGYN om dina alternativ och eventuella komplikationer innan drogen.

Previous:nothing Next:hur kan man få manliga libido

Relaterade artiklar


 • vad är dagen efter-piller kallas ?
 • alternativa preventivmedel
 • Kan man bli gravid om du missar ett p-piller ?
 • hur man kan stoppa din menstruation tidigt
 • effekterna av kvinnliga hormoner på män
 • symtom av HSV 2
 • hur man ska förstå låg libido
 • p-piller faq
 • buksmärta grund av NuvaRing
 • hur man kan förhindra överföring av herpes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com