Hur vet du preventivmedel har misslyckats

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-14
Förmågan att planera eller tid en graviditet är en integrerad del av reproduktiv hälsa. Du kan använda preventivmedel för att förhindra graviditet före eller under samlag , men det är inte 100-procentig effektivitet . För att förhindra en oplanerad graviditet , kan du ta akuta preventivmedel --- Om du vet att preventivmedel har misslyckats i tid för att använda den . Om inte , vet så snart som möjligt att du är gravid kan du överväga fler alternativ

Du behöver :
dina instruktioner preventivmedel
. Kalendern.
Hem graviditetstest .


1 .
Kontrollera kondom för uppenbara brott eller revor . Om du ser något , kan din preventivmedel har misslyckats . Du kan kontrollera tårar du kanske inte kan se genom att fylla kondomen med vattnet som en vatten ballong . Planned Parenthood rekommenderar hålla kondom mot penisroten när man drar ut för att hålla den från att stanna inom dig eller läcker.
2 .
Se om du är på rätt dag för din födelse kontroll pack och har inte missat några piller . Mayo Clinic betonar att för största möjliga effektivitet , måste du ta kombinerade p-piller vid samma tidpunkt varje dag .
3 .
Kontrollera dina plåster , ring eller spiral sträng . Om det inte är där den ska , kan din preventivmedel har misslyckats . Du kanske kan få en ersättare lapp eller ring från apoteket , men ta ett graviditetstest innan du byter den .
4 .
Rådfråga läkare eller apotekspersonal om några andra läkemedel du om stör din preventivmedel . Se till att alla andra läkare du ser vet att du använder hormonella preventivmedel , eftersom vissa mediciner kan göra att den misslyckas .
5 .
Kolla kalendern för att se om du är oreglerade din födelsekontroll skott , oavsett om du har ändrat din lapp eller ring sent , eller om din mens är försenad .
6 .
Ta ett graviditetstest . Enligt WomensHealth. gov , är tester betygsatt av mängden av graviditetshormonet hCG de mäter . Ju lägre siffra, desto mer känsligt testet , och ju förr det blir korrekt .
7 .
Peeonastick. com rekommenderar att använda din första morgonurin för graviditetstest . Följ instruktionerna på förpackningen exakt . Om testet läser positiva inom den instruerade tidsramen har ditt preventivmedel misslyckats och du är gravid .

tips och varningar


 • Om du tar p-piller Kan det vara bra att ställa in alarmet på mobilen eller associerade piller-tar med en viss måltid för att få en vana att ta dem vid samma tidpunkt varje dag .
 • Om du kan ta reda på inom 120 timmar att det händer att din preventivmedel har misslyckats , kan du ta akut preventivmedel (EG ) . EG arbetar varumärke Plan B One Step genom att förhindra ägglossning med en stor dos av hormonet progesteron , som också finns i din p-piller . Om du är 17 eller äldre behöver du inte ett recept för att köpa EG . Fråga efter den på apoteket disken och ha ID med bevis på ålder med dig . Om du är under 17 behöver du ett recept från en läkare eller klinik , som Planned Parenthood .
 • I sällsynta fall kan du fortsätta att se ett negativt resultat på graviditetstest när inte få din tid . Om detta händer är det viktigt att du ser din läkare . Hon kommer att ge dig ett blodprov för att slutgiltigt avgöra om du är gravid .


 • Previous:nothing Next:behöver du använda en back up metod när switiching preventivmedel ?

  Relaterade artiklar


 • information om muntliga preventivmedel
 • biverkningar av våldtäkt
 • hur man kan sänka testerone
 • Ta bort en spiral
 • reproduktionsstörningar hos människa
 • vad är en libido ?
 • over-the - counter preventivmetoder
 • vad är svamp preventivmedel ?
 • hur man byter preventivmedel
 • Är det säkert att ha din allergi testat när man är gravid ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com