Hur vet jag när jag går igenom puberteten ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-30
Puberteten är ett stadium i livet som markerar början av reproduktiv utveckling . Pojkar och flickor uppleva både puberteten . Det finns olika faktorer som avgör när puberteten börjar , som kön och individ tillväxt

Orsaker till Puberteten

gå igenom puberteten är kroppens sätt att mogna sexuellt . Enligt PBS Kids. org är puberteten orsakas av östrogen och progesteron hormoner i flickor , och testosteron hos pojkar .

När är Puberteten börja?

Barn , ungdomar och kvinnor Health Service att " puberteten börjar ofta vid ca 10 år , men du kan inte se några yttre tecken då . Fysiska förändringar blir mer uppenbara på omkring 13 till 16 år för de flesta pojkar och cirka 11 till 14 för de flesta tjejer . "

Fysiska tecken på pubertet

En tillväxt spurt är vanligtvis det första fysiska tecknet på pubertet Enligt barnen , ungdomar och kvinnor Health Service . Övriga fysiska tecken på pubertet är fet hud , ansiktsbehandling akne , tillväxt av könshår och sekret kropp som armsvett . Boys också uppleva en djupare röst , erektioner och nattetid utlösning , allmänt känd som våta drömmar . Girls börjar få menstruationer och utveckling av brösten .

Emotional tecken på pubertet

Emotional tecken på pubertet bland annat varit självmedvetna och orolig på grund av alla förändringar som sker i kroppen . Enligt KidsHeath. org , " du kan känna dig förvirrad eller har starka känslor som du aldrig har haft förut . . . En del barn förlorar sina humör oftare och blir arg på sina vänner eller familjer . Du kan också känna sig oroliga över hur dina växlande kropp ser ut. " En annan känslomässiga tecken på pubertet är medvetenheten om andra pojkar och flickor på ett sexuellt sätt .

Hur man handskas med puberteten

Det är viktigt att komma ihåg detta är en scen alla går igenom . KidsHealth. org råd att prata med betrodda vuxna som föräldrar och rådgivare om förändringarna och känslor du upplever . Dessutom tar extra tid med skönhetssalonger för att undvika kroppen lukt som orsakas av förhöjd sekret .

Previous:nothing Next:vad är det säkraste behandling för erektil dysfunktion ?

Relaterade artiklar


 • Vad är effekten av att ta loestrin 24 under graviditeten ?
 • hur preventivmedel fungerar
 • orto tri - cyclen vs orto - cyclen
 • tecken på impotens
 • effekterna av p-piller på libido
 • hur man blir gravid då du har en period
 • Syftet med att använda ett ess bandage att linda brösten
 • sig att leva med en HPV- diagnos
 • första symptomen på herpes
 • p-piller & motion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com