Kinesiska metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-11
Den kinesiska regeringen uppmuntrar städerna par att bara ha ett barn i syfte att bromsa befolkningstillväxten. Par som bor på landsbygden och minoriteter kan ha två barn utan påföljder, som innefattar böter , förlust av förmåner och i vissa fall , enligt New England Journal of Medicine , uppsägning från arbetet . När det gäller par som får ett andra barn, uppmuntrar regeringen ett femårigt span mellan barn

spiral

En spiral ( spiral ) är en T -formad anordning som placeras i livmodern och stannar där så länge som tolv år . Det fungerar genom att förhindra spermierna från att ansluta med ett ägg . Vissa spiraler innehåller också medicin som förhindrar ägglossning så att inga ägg finns att befruktas . Enligt US National Library National Institutes of Health , att spiralen står för mer än hälften av preventivmetoder används i en studie på 170 miljoner gift kvinna i fertil ålder i Kina . Vissa kvinnor har spiralen införas kort efter förlossningen och andra har dem sydda i livmodern under kejsarsnitt .

Sterilisering /Abort

Både män och kvinnor kan steriliseras så att de inte kan producera barn . Kvinnlig sterilisering uppstår när äggledarna opereras brister eller blockeras eller när livmodern är borttagen (hysterektomi) . För män är sädesledaren kirurgiskt avskurna . Långsiktig preventivmedel är viktigt för par att följa Kinas regeringens politik och tillsammans , sterilisering och IUD användning utgör 90 procent av preventivmedel används i Kina enligt New England Journal of Medicine. I Kina har 25 procent av gifta kvinnor hade åtminstone en abort . ( Som jämförelse är antalet i USA 43 procent . ) Några kvinnor med en " icke godkänd " graviditet , väljer att lämna sitt barn hemma , utan medicinsk hjälp , att undvika att böterna eller tvingas avbryta . Denna praxis ökar risken för fatala komplikationer för både mor och barn .

muntliga och injicerbara Preventivmedel

P-piller är hormon piller som förhindrar kvinnans äggstockar från utsättning av ägg . Injicerbara preventivmedel fungerar på kroppen på samma sätt . Orala preventivmedel tas dagligen och skottet förhindrar graviditet i tre månader enligt Planned Parenthood . I Kina dessa metoder är mindre populära än långsiktiga metoder som spiralen eller permanent sterilisering . Enligt chinadaily. com , en nyhetstjänst , endast 2,1 procent av kinesiska kvinnor använder p -piller . De flesta ogifta kvinnor , de som är intresserade relativt kortsiktiga metoder för födelsekontroll , har inte haft någon tillgång till information om förebyggande av graviditet . Sexualundervisning är inte tillgänglig i skolor eller i högskolor . Som rapporterats i China Daily , " En undersökning som genomfördes 2003 av den kinesiska ungdomar och barn Research Center , som omfattade 5. 000 studenter över hela Kina uppgav endast 6,6 procent av de svarande hade fått vetenskaplig och grundlig sexualundervisning på högskolenivå . Oroväckande 36 procent sade att de inte hade fått någon sexualundervisning på college . "

Previous:nothing Next:icke - skadliga preventivmedel

Relaterade artiklar


 • symtom efter Depo skott
 • Vilka är de funktioner äggledarna ?
 • hur man kan stimulera den prostrate körtel
 • vad är dagen efter-piller kallas ?
 • alternativ till en vasektomi
 • risker för IUD
 • orto tri cyclen lo biverkningar
 • hur du ska ta preventivmedel ordentligt
 • infertilitetsbehandling droger
 • erektil dysfunktion avhjälpa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com