är manliga HPV permanent ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-23
Humant papillomvirus (HPV ) är en sexuellt överförbar sjukdom som det inte finns något medicinskt botemedel . Med detta sagt , är det möjligt att bli av med HPV . Det finns över hundra stammar av viruset , varav de flesta ett starkt immunförsvar kan erövra . Vissa stammar av HPV stannar i kroppen permanent , även om de inte utgör någon tecken eller symtom . Huruvida HPV är tillfälligt eller permanent beroende av den allmänna hälsan , immunförsvaret styrka och de särskilda virusstam

Typer

De många stammar av HPV delas in i två typer : låg risk och hög risk . Låg risk typer inte orsakar några hälsoproblem och clearas av immunsystemet . Hög risk typer av HPV kan leda till vissa typer av cancer , t. ex. livmoderhalscancer eller anal cancer .

Prevalance

Enligt Centers for Disease Control , mer än 50 procent av alla sexuellt aktiva personer kommer att få åtminstone en stam av HPV i sitt liv . Det är en av de vanligaste sexuellt överförda infektioner .

Transmission

Enligt Centers for Disease Control , någon typ av genital kontakt-inte bara samlag-kan sprida HPV . Det är inte överförs via toalettsitsar , simbassänger eller casual kontakt som att kyssa eller krama .

Symtom

De flesta människor med HPV ger inga symtom, men vissa typer av HPV orsakar genitala vårtor , som ser ut som små runda eller platta gupp i genitala regionen . Utan ett positivt Pap-test resultat eller en vårta utbrott , de flesta människor aldrig veta att de har HPV .

Behandlingar

Män som får HPV vårtor på deras könsorgan eller anus kan välja olika typer av behandlingar , såsom kryoterapi ( frysning vårtor off ), krämer , syra behandlingar eller kirurgiska ingrepp. Även när vårtor inte är närvarande , det är fortfarande möjligt att sprida viruset .

Överväganden

Trots att många typer av HPV är inte permanenta och inte orsakar hälsoproblem bör män fortfarande säker sex , eftersom en hög-Risken stam kan vara ofarlig för män men kan leda till livmoderhalscancer problem om det går igenom till en kvinnlig partner .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa användningen av preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa din menstruation
 • Var kan jag donera sperma ?
 • vad är orsakerna till genitala utväxter förutom vårtor ?
 • Graviditet & Mirena
 • en guide till övervakning och utvärdering av ungdomars reproduktiva - hälsoprogram
 • vad som finns i manlig förbättring droger ?
 • hur man kan förbättra partiell erektion
 • tidigt skede av genitala vårtor
 • hur man använder kulor som Ben Wa kulor
 • kan du har genitala vårtor på livmoderhalsen ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com