Vikten av parfym till människor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18
Från naturliga oljor och doftande tvålar till dyra flaskor parfym , doft spela en nyckelroll i attraktion till varandra . Av alla sinnen , påverkar lukt välja en kompis och väljer parfymer med stor försiktighet , eftersom inte bara är en källa till överklagande , men också personifierar en persons essens

The Psychology of Scent

Aromaterapi är också en del av parfym , och dofterna av ros , ylang ylang och andra naturligt framställda eteriska oljor orsaka vissa reaktioner , inte bara för den person som bär oljor , men också till någon illaluktande denna person . Exponering för vissa dofter har visat mätbara resultat som forskarna har börjat studera närmare . Lukten av lavendel , till exempel , minskar ångest , doften av kamomill och ros kan minska smärtupplevelsen och lugna sinnet

Benefit av dofter

Många parfymer innehåller en kombination av ett par viktiga naturliga oljor och essenser . Lavendel , till exempel , minskar ångest och resulterar i en lugnande känsla . Citron är uppvaknande och ger en känsla av förfriskning . Lavendel och eukalyptus används tillsammans kan orsaka spänning , ökad andningsfrekvens . Rosenolja innehåller Phenethyl alkohol , som är känt för sänker blodtrycket . Slutligen är kanel uppvärmningen och förbättrar kognitiv funktion .

Romance of Scent

Parfym anses vara en romantisk , elegant touch och är dabbed i centrala cirkulationssystemet områden , t. ex. på handleden eller halsen . Med tiden , lukten av parfym förändringar subtilt , och en persons naturliga doften blandas med de syntetiska doft .

Kompatibilitetsguiden

Kvinnor är mer känsliga för lukt och kan upptäcka en potentiell partner naturliga lukt mest effektivt under tiden för månad hon har ägglossning . Ett sätt att säkerställa att du drar rätt partner är att undvika tunga konstgjorda dofter som täcker din naturliga doft . Undvik överdriven kemiska parfymer som tillfälligt ändra din " scentual " smink .

Major Histocompatibility Complex och attraktion

naturlig doft spelar en nyckelroll , vetenskapligt , i att plocka ut en potentiell partner , som kallas Major Histocompatibility Complex , eller MHC . Detta är i grunden våra enskilda immun smink , och det är detekterbar genom vår doft . En individ mest attraherad av en person vars MHC har minst överlappa denna individens egna MHC . Med andra ord undviker vi de som har samma immun sårbarheter som vi själva har , vilket leder till friskare avkomma . Vi kan " sniffa " den mest biologiskt lämplig partner .

Previous:nothing Next:kost eller kosttillskott för HPV drabbade

Relaterade artiklar


 • akut epididymit behandling
 • genitala vårtor komplikationer
 • preventivmetoder och teknik
 • positiva testresultat för hög risk HPV
 • tri - legest fe biverkningar
 • sätt att införliva preventivmedel utbildning tillsammans med avhållsamhet
 • kan du få HPV utan en livmoderhalsen ?
 • hur man skyddar en partner från herpes
 • herpestecken hos nyfödda barn
 • vad kommer att minska manliga libido ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com