farorna med glidmedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-27
glidmedel var först avsedda för medicinskt bruk och används också ofta för att lindra symtom som vaginal torrhet . Glidmedel används ofta för att förbättra lustfyllda upplevelser av deltagarna under sexuella möten . Däremot kan glidmedel innebära risker för användarna . Några av dessa faror är orsakade av missbruk , medan andra resultat från komponenter som ingår i smörjmedel .

Latex Försämring

I en studie utförd av University of Southern California , exponering för mineralolja visat sig orsaka upp till 90 procent minskning i styrkan av kondomer och försämring av integriteten av kondomer inom 60 sekunder. Av denna anledning gelé olja , för hand lotion och oljebaserade glidmedel rekommenderas inte för heterosexuella samlag eller sexuella handlingar med kondomer . I stället bör vattenbaserat glidmedel ersättas om de behövs .

minskad fertilitet

En artikel som publicerades i oktober 2007 frågan om " ekologen "hävdade att glidmedel kan vara en signifikant faktor för att orsaka infertilitet . Detta beror på två faktorer i glidmedel : deras hög syra och viskositet ( hal karaktär ) . Surhetsgraden i glidmedel är giftigt för spermier , enligt artikeln , medan den sirapsliknande konsistens för många glidmedel hindrar spermier från att resa genom slidan till livmodern .

Jäst Infektioner och cancerrisk

Många glidmedel innehålla parabener , som efterliknar effekten av östrogen i kroppen . Dessa ämnen har kopplats till ökad risk för cancer . Dessutom har glycerin , en annan vanlig ingrediens i glidmedel , varit inblandad i jäst infektioner hos kvinnor. Som ett resultat har vissa personliga smörjmedelstillverkare börjat erbjuda "gröna " formler och produkter utan Paraben och glycerin .

hivsmitta

Före 2002 var Nonoxynol -9 , en ingrediens som används i preventivmedel krämer och geler , utbredd uppfattning sig vara avskräckande mot spridningen av hiv , det virus som orsakar aids . Men det året Centers for Disease Control (CDC ) utfärdat en varning mot att använda Nonoxynol-9 för att kontrollera spridningen av hiv , baserat på tester görs med prostituerade som ligger i Benin , Cote d' Ivoire (Elfenbenskusten ) och Sydafrika i Afrika , liksom i Thailand . Studien fann att snarare än att förhindra spridningen av hiv , Nonoxynol-9 gjort kvinnor mer mottagliga för hiv- infektion på grund av skador som kan förekomma i det vaginala väggen. Som ett resultat stoppade tillverkare av glidmedel och kondomer flesta inklusive Nonoxynol-9 i sina produkter , även om det fortfarande används som preventivmedel .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för spermiedödande medel allergi ?

Relaterade artiklar


 • tecken på impotens
 • hur man slutar ta pillren för att bli gravid
 • prostata själv massage finger tekniker
 • kvardröjande effekter av klamydia efter behandling
 • manliga symptom på HPV
 • preventivmedel förmåner
 • naturliga bördighet rättsmedel
 • hjälpmedel tidiga tecken
 • bli gravid under din tid
 • sätt att öka en hanar spermieantal utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com