fördelar och nackdelar med preventivmedel svamp

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-22
En av många former av preventivmedel är ett preventivmedel svamp . Den preventiva svampen in i slidan för att täcka livmoderhalsen , vilket blockerar sperma från att ta sig till livmodern . Den innehåller också spermiedödande medel ( spermier mördare ) . Svampen själv absorberar sperma . Som med alla preventivmedel , fördelar och nackdelar uppkommer med ett preventivmedel svamp .

Den preventiva Sponge

Den preventiva svamp är en mjuk, tefat formad enhet . Den är tillverkad av polyuretanskum (gjord med tillsats av vatten till polyuretan plast ) . Spermiedödande medel frigörs gradvis från svampen under en 24-timmarsperiod . På detta sätt spermier är blockerad från att komma in i livmodern . Den preventiva svamp kallas en barriärmetod .

Fördelar

Kvinnor som aldrig fött barn har en effektivitet på omkring 84 procent med preventivmedel svamp , enligt Mayo Clinic . Svampen är något mindre effektiva för kvinnor som har fött barn .

Den preventiva svampen kan sättas in strax före samlag eller många timmar innan samlag .

Efter införande kommer svampen skydda mot graviditet i 24 timmar.

Ett recept behövs inte för preventivmedel svamp , så det kan köpas som en OTC ( over-the-counter ) preventivmedel .

Den preventiva svamp är vändbar utan att skada de manliga eller kvinnliga menstruationscykeln. Om det finns en önskan att bli gravid --- helt enkelt sluta använda svampen

Nackdelar

Några nackdelar med preventivmedel svamp omfatta . klagomål av vaginal torrhet , klåda och ömhet . Fler negativa effekter kan komma i form av en allergisk reaktion på grund av material i svampen . Av denna anledning svampen inte bör användas av kvinnor som är allergiska mot nonoxynol- 9 --- en ingrediens i spermiedödande medel . Vissa användare har även hittat in svåra att avlägsna.

Den preventiva svampen inte skyddar mot könssjukdomar och kan öka risken för hiv när flera , dagliga sexuellt umgänge förekomma . Svampen kan inte tas bort förrän sex timmar efter samlag , men kan inte stanna in mer än 30 timmar .

Svampen kan öka förekomster av urinvägsinfektioner. Svampen har också varit knuten till toxisk chock syndrom ( TSS ) --- en mycket farlig bakterieinfektion som kan vara livshotande . Även denna infektion är sällsynt , är det möjligt när du använder svamp . Kvinnor som har en historia av TSS bör inte använda ett preventivmedel svamp alls .

Previous:nothing Next:körtel i hjärnan hos män som påverkar produktionen av testosteron

Relaterade artiklar


 • livsmedel som behandlar impotens
 • fördelarna med artificiell insemination
 • vad är en Nuva ring ?
 • biverkningar av Yohimbe bark extrakt
 • novynette biverkningar
 • Vad gör du om du blir sjuk på preventivmedel ?
 • Syftet med östrogen i födelsekontroll
 • Graviditet & Mirena
 • fördelar och nackdelar med vasektomi
 • preventivmedel och infektioner i urinblåsan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com