hur man skiljer manliga spermier

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-01
Föräldrar vill välja kön på sitt barn har flera assisterad alternativ med varierande kostnader och graden av framgång . Den enda 100 procent garanti av kön är preimplantatorisk genetisk diagnostik ( PGD ) som används med in vitro fertilisering ( IVF ) . Microsort och Ericsson är spermier sortering tekniker som kan användas utan kostnad och stress i samband med IVF . Enligt in-gender. com , både påståendet om en 75 procent framgång i sortering för Y ( manlig ) spermier . För X ( kvinna) sperma , är Ericsson cirka 70 procent effektivare och Microsort är 90 procent effektivare . Microsort använder en fluorescerande färg fläcken med flödescytometri. Ericsson använder en modifierad simma fram teknik för att skilja X och Y spermier . Denna metod fungerar på teorin att ett litet antal X spermier simmar snabbast , följt av Y spermier , med resten av X spermier simmar långsammast . En liknande modifierad simma fram teknik som kan göras billigt hemma

Du behöver : .
Pastöriserad hönsägg
pH remsor eller digital pH-mätare .
Pre-Seed glidmedel (behövs endast om ägg pH är över 9 .
9).
Varmt vatten.
Bakpulver.
Spruta eller kräk .
Steril uppsamlingskopp .
Provrör.
2 Medicin mellanstolpar .
Inkubator.
Timer.
Mikroskop med en förstoringsgrad på 100x till 300x .
Istället softcup .


1 .
tvätta en pastöriserade äggprodukter . Värm ägg genom att placera den i hett vatten i några minuter . Separera vita från gulan . Testa pH i äggvita med en pH teststicka eller digital pH-mätare . Om pH är mellan 9 och 9,9 , hoppa vidare till steg 3 .
2 .
förändrar pH i äggvitan nå 9 till 9. 9. Ett pH under 9 fungerar inte bra för spermier sortering , medan ett pH-värde 10 eller högre kommer att döda spermier . För att sänka pH , tillsätt en droppe av Pre -seed smörjmedel till äggvita och testa pH igen . Upprepa tills pH är 9,9 eller lägre . Om pH är under 9 , prova en annan ägg . Höja pH i äggen genom att tvätta dem och kyl dem under två veckor i en glasskål .
3 .
Blanda en kopp varmt vatten med en matsked bakpulver och låt blandningen sitta i 10 minuter .
4 .
Samla ett spermaprov i en steril uppsamlingskopp . Häll sperma i provröret och registrera mätningen .
5 .
Använd en medicin pipett för att lägga varma äggvita till provröret på toppen av sperman till och med mängden äggvita motsvarar mängden sperma . Rör inte sperma med pipett. Äggvitan ska flyta ovanpå av sperma .
6 .
Ställ inkubatorn till 99 u00BA C. Får ej överstiga 100 u00BA . Placera provröret i inkubatorn i 45 graders vinkel . Ställ in en timer i en timme .
7 .
Använd en spruta eller kräk att skölja slidan med bakpulver och vatten lösning .
8 .
Ta bort det översta 20 procent av äggvita från toppen av provrör med en medicin dropper efter en timmes inkubering . Undersöka en droppe av detta prov under ett mikroskop. Spermier bör synas simma mycket snabbt ( X spermier ) . Kasta bort detta prov av äggvita . Om inga spermier är synliga , upprepa med ytterligare små mängder av äggvita tills snabb spermier inloggad .
9 .
Använd en ren medicin dropper att samla in resten av äggvita . Ta inte med sperma under äggvita . Undersöka en droppe av detta prov under mikroskop . Du bör se snabba spermier ( Y spermier ) . Spara den här provet ska användas för insemination .
10 .
Kassera sperma kvar i provröret . Om så önskas , granska detta prov med mikroskop . Spermierna ska vara långsammare simma än tidigare prov ( resterande X spermier ) .
11 .
in en liten mängd vanlig äggvita i slidan för att täcka livmoderhalsen . Om kvinnan har rikliga äggvita-liknande livmoderhalsen , är detta steg inte är nödvändigt .
12 .
Överför sparade prov i en stället softcup . Sätt koppen i slidan och placera den runt livmoderhalsen . Lämna koppen på plats för upp till tolv timmar . Ta bort och kasta koppen .

tips och varningar


 • öva denna teknik innan du använder den för att försöka befruktning .
 • Använd ägglossning prediktor byggsatser till korrekt tid ditt försök .
 • Pressa medicin pipetten sakta vid insamling och överföring av äggvita och spermier för att undvika skador på spermierna svansar .
 • Använd andra kön gungande tekniker i samband med modifierad simma upp för att öka chanserna för befruktning en pojke . Se avsnittet Resurs för information om gungande .
 • Försök inte at- home tekniker könsval om du inte kan acceptera ett barn av motsatt kön . Uppdaterad simma fram ökar chansen att utforma en pojke , men det är fortfarande möjligt att tänka sig en tjej .


 • Previous:nothing Next:mänskliga ägg skörd förfaranden

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stimulera en man efter prostataoperation
 • hur man hoppa över en period på Yaz preventivmedel
 • positiva testresultat för hög risk HPV
 • positiva effekterna av att ta preventivmedel
 • Lupron biverkningar & IVF
 • livsmedel för att förhindra impotens
 • behandling för klamydia skick
 • hur man ska behandla erektil disfunction
 • hur man får preventivmedel som en tonåring
 • hur p-piller orsakar huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com