hyperpigmentering preventivmedel avhjälpa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-06
Hyperpigmentering är en förutsättning för huden när det verkar vara ojämn när det gäller färg och fläckar av ljusare eller mörkare tonad hud visas . Det är normalt orsakas på grund av en obalans i nivåer av naturliga kemiska melanin som styr hudens pigmentering . Denna hyperpigmentering sker till stor del på grund av överexponering för solljus , men det ses ofta som en bieffekt av p-piller , för

hyperpigmentering Förklarat

Färgen på vår hud regleras av en naturligt förekommande pigment som kallas melanin . När nivån på denna melanin antingen ökar eller minskar , leder det till fläckigt skinn , som tar på en ojämn utseende . Om din hud är känslig och du utsätter den för mycket direkt solljus , kan den orsaka melanin körtlar att få aktiveras och orsaka hyper-pigmentering . Graviditet och p-piller är också kända för att utöva samma effekt .

Preventivmedel och hyperpigmentering

En kvinnas kropp genomgår signifikant hormonella förändringar när hon är gravid . Dessa hormonella förändringar kan utlösa melanin körtlar och leda till överproduktion av melanin i vissa delar av huden , vilket resulterar i hud som uppvisar olika färgtoner i fläckar . P-piller eller botemedel för kvinnor arbetar också genom att öka liknande hormonella nivåer , vilket i sin tur leder till färgförändringar i huden . P-piller i samband hyperpigmentering är generellt sett i ansiktet och magen området .

Undvikande

Var särskilt försiktig om din hud särskilt om du har känslig hud . Hyperpigmentering kan också orsakas av vissa kemikalier och produkter som innehåller blekmedel , vilket kan leda till borttagning av melanin från huden . För att undvika hyperpigmentering på grund av någon av dessa faktorer , skulle du behöva se till att inte utsätta sig för alltför mycket solljus och undvika att använda någon blekmedel eller alkali baserad hudlotion eller krämer .

Remedy

hyperpigmentering beror på p-piller eller graviditet är tillfällig och reversibel . De flesta barn kontrollerna fungerar på principen om att öka den naturliga halten graviditetshormon i en kvinna för att stoppa henne från att bli gravid . Detta leder i allmänhet till inte bara hyperpigmentering men ett antal andra frågor också . Det finns ingen direkt botemedel för att kontrollera hyperpigmentering beror på p-piller , när du slutar att ta p-piller , din hormonnivåer och därmed nivåer melanin ska återgå till normal snabbt .

Andra rättsmedel

Det finns flera hem-baserade och medicinska åtgärder som kan hjälpa till att återställa färgbalansen i huden , men inte skulle vara att effektiva om de används för att behandla avhjälpa födelsekontroll orsakade hyperpigmentering . Du måste först identifiera om ditt hyperpigmentering har orsakats på grund av p-piller och sedan besluta om vilken behandlingsmetod som du bör följa för att behandla detta tillstånd .

Previous:nothing Next:Vad betyder siffrorna på ett FSH test betyder ?

Relaterade artiklar


 • balziva biverkningar
 • morgonen efter-piller typer
 • vad som ska undvikas före ett cellprov
 • hur man kan behålla erektil kapacitet
 • Vilka är biverkningarna med demulen 28 ?
 • effekter av testosteron på klitoris
 • hur man kan sänka testerone
 • hur är spermiedödande medel används ?
 • livsmedel för att förbättra lågt spermieantal hos människa
 • tips på din period smärta i magen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com