ingredienser i födelsekontroll

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-15

Du behöver :
kosttillskott Receptbelagda testosteron

Preventivmedel hänvisar till varje metod för att hindra en kvinna från att bli gravid . Barrier preventivmetoder , t. ex. kondom eller pessar , material använder för att fysiskt blockera sperma från att resa in i en kvinnas livmoderhalsen så att den inte kan befrukta ett ägg . Hormonella preventivmetoder , t. ex. tabletter eller plåster , använder ingredienser för att förhindra att äggstockarna från att göra några ägg alls, så sperma har inget att befrukta .

spermiedödande medel

spermiedödande är en kategori av kemikalier som dödar spermier och förhindrar dem från att flytta in i en kvinnas livmoder och befrukta ett ägg . Den finns i en gel , skum eller grädde och sätts in i slidan före samlag . Spermiedödande medel kan användas med kontroll barriär födelse metoder som ytterligare skydd mot graviditet om barriärmetod används fel. Några kondomer och Insertable födelse kontrollmetoder också redan innehåller spermiedödande medel . De mest använda spermiedödande ingrediens är nonoxynol-9, i enlighet med Planned Parenthood Federation of America .

progestin

progestin är en syntetisk version av progesteron , ett naturligt kvinnligt könshormon, och är en ingrediens i hormonell injektioner preventivmedel , plåster och p-piller . När en kvinna är gravid , producerar hennes kropp större mängder av progesteron än normalt så hon inte längre har en månadsperiod , enligt den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer ( ACOG ) . Den progestin i hormonella preventivmedel efterliknar kroppens nivåer graviditetshormonet , vilket gör kroppen tror att det är redan är gravid och sluta producera ägg som kan befruktas .

Östrogen

Östrogen är ett naturligt förekommande kvinnligt hormon som produceras i kvinnans äggstockar . Det släpps i olika nivåer under en kvinnas menstruationscykel eller graviditet . Vissa p-piller , så kallade kombinerade p-piller , kombinera progestin med östrogen att göra slutar äggstockarna att producera ägg . Östrogen gör också livmoderhalsen producerar ett tjockt lager av slem , vilket gör det svårare att spermierna att bryta igenom . Kvinnor som röker cigaretter eller tidigare 35 år bör inte ta preventivmedel som innehåller östrogen eftersom de kan vara mer benägna att ha blodpropp , enligt ACOG .

Levonorgestrel

Levonorgestrel är ett syntetiskt hormon som används i nödsituationer preventivmedel . Även känd som morgonen efter-piller är akut preventivmedel ett receptbelagt läkemedel som kan tas upp till fem dygn efter oskyddat samlag eller om andra preventivmetoder misslyckats . Det fungerar på liknande sätt som p-piller genom att förebygga äggproduktion och öka livmoderhalssekretet , men det hormon beloppen i akutpreventivmedel är betydligt högre än i vanliga preventivmedel , så det inte anses säkra att använda regelbundet , University of Maryland Medical Center säger .

Previous:nothing Next:kan du ta Plan B två gånger under samma menstruationscykel ?

Relaterade artiklar


 • hur till grad ett onormalt cellprov
 • Hur lång tid spermier vid liv ?
 • holistiska preventivmetoder
 • vad är syftet med den vita kontroll inert p-piller i slutet av förpackningen ?
 • övningar som bidrar till testosteron
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • örter som motverkar preventivmedel
 • klamydia i halsen symtom
 • hur är HPV överförs ?
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com