mänskliga ägg skörd förfaranden

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-01
Egg skörd är en form av konstgjord reproduktiv teknologi (ART ). Egg skörd är oftast används för att ge kvinnor möjlighet att skjuta upp föreställningen genom att låta en kvinna att frysa sina ägg . Ägg skörd kan också vara användbart om du behöver göra in vitro fertilisering ( IVF ) , där ägg och spermier gick utanför livmodern . Oavsett anledning, ägg skörd ett något komplicerat förfarande

narkotika till Öka ägg

Den perfekta kandidaten för denna typ av teknik är en kvinna som vill ha en eget barn med hennes egna ägg , men som är rädd henne äggproduktion cykel har eller kommer att ha avtagit innan hon kan få sitt barn . Faktum är att i vissa fall har ägg skörd arbetat även hos postmenopausala kvinnor . Förfarandet för ägg skörd börjar med att ge kvinnan läkemedel att öka produktionen av sina ägg . Eftersom livmodern normalt bara släpper ett ägg per månad , kräver ägg skörd du höja äggproduktion . Vanligtvis gonadotropinfrisättande agonist analoger ges förste att sätta kvinnan i en slags tidig menopaus genom att stoppa kemikalier i sin kropp att signalen mognaden av ägg . Därefter är en kvinna ges vanligtvis humant menopaus gonadotropin eller follikelstimulerande hormoner för att stimulera kroppen att producera flera ägg på en gång . Slutligen är humant koriongonadotropin administreras för att inducera ovulation , eller om frisläppandet av dessa många ägg som de tidigare narkotika orsakade att mogna .

Extrahera Ägg

När en kvinna har haft ägglossning och släppt flera ägg i äggstockarna , läkaren infogar ett ultraljud -styrda nål för att extrahera ägg . Läkaren använder sedan ett mikroskop och andra tester för att avgöra vilka ägg som är mest lämpliga eller friska och dessa ägg väljs ut och torkas .

Använda Ägg

ägg , en gång extraherade , kan kombineras med sperma om du använder vid provrörsbefruktning . De befruktade äggen implanteras sedan tillbaka in i kvinnans livmoder . Alternativt kan skördas ägg frysas . Äggen är frysta på samma sätt som spermier lagras : med flytande kväve . När kvinnan är redo för befruktning , är äggen tas ut och injiceras med en enda spermie och embryot som bildas av denna förening är sedan sprutas in i livmodern med hjälp av en kateter .

Previous:nothing Next:zestra ingredienser

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa libido hos män
 • herpes simplex-virus
 • Vad händer när det finns ett hål med en spiral ?
 • naturligt sätt att öka spermieproduktionen & rörlighet för graviditet
 • Vilka är de behandlingar för sakrala herpes ?
 • sätt att locka en man
 • typer av artificiella metoder för familjeplanering
 • hur de manliga reproduktionsorganen fungerar
 • risker för äggdonatorer
 • effekterna av p-piller på libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com