naturlig födelsekontroll alternativ

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-10
Naturliga preventivmetoder används flitigt eftersom de tillåter par att förhindra graviditet utan att behöva använda enheter , medicinering eller kirurgi , vilket eliminerar behovet för kostnader . Bara genom att övervaka de förändringar i kroppen , kommer en kvinna vet när hon är fertil , och kan då antingen avstå från samlag . Två av de mest använda naturliga alternativ preventivmedel är den basala kroppstemperaturen metod och livmoderhalsslem metod

basala kroppstemperaturen Metod

Enligt . till Epigee . org , är den basala kroppstemperatur ( BBT ) basera fertiliteten hos en kvinna på hennes temperatur . När en kvinna är fertil , är hennes temperatur sägs öka vid något tillfälle.

Varje morgon innan stigande , ta din temperatur med en specialiserad termometer och markera resultatet på ett papperssjökort. Håll termometern på plats i fem minuter . Detta bör göras religiöst , först på morgonen .

Journalen varje termometer läsning . Generellt bör din temperatur vistelse mellan 97 . 2 ° F och 97,4 ° F , även om det kan variera från dag till dag . Eftersom varje dag läsa läggs på diagram, kommer du börja se mönster . Under ägglossningen kommer din temperaturstegring en halv grad till så mycket som en grad och kommer att förbli relativt hög på grund av den extra produktionen av progesteron .

Med hjälp av denna metod bör du avstå från samlag från den tidpunkt din temperatur stiger till åtminstone 48 till 72 timmar efter din temperaturen sjunker igen .

livmoderhalssekretet Metod

livmoderhalssekretet metod kan hjälpa dig att avgöra om du är fertil genom att basera den på mängd slem frigörs genom vagina . Brist på livmoderhalsens sekret tyder på att en kvinna inte är bördig och därför säker för sexuellt umgänge.

De hormoner som manipulerar kvinnans cykel är ansvariga för slem som produceras när en kvinna är fertil . Slem ansamlas inne i livmoderhalsen och i slidan . Det förändrar också i utseende, kvalitet , konsistens och mängd strax före och under ägglossningen .

När en kvinna är fertil kan slem ut som en vit , klibbig och grumlig vätska . Under ägglossning kan det slem visas hala och tydlig , vilket tyder på toppen av fertilitet .

Kontrollera din slem genom att torka av slidans öppning med ett papper och kontrollera färg och konsistens av slem . Du kan också bära trosskydd för att kunna undersöka livmoderhalssekretet närmare . Slutligen kan du använda din rena fingrar för att få ett prov på ditt livmoderhalssekret . Sträck den med två fingrar och se om du kan sträcka ut den utan att bryta . Om så är fallet ägglossning är på väg att inträffa .

Du kan hindra dig från att bli gravid genom att undvika samlag när de hala slem visas förrän två dagar efter den försvinner.

Previous:nothing Next:hur du ökar prostata vätska

Relaterade artiklar


 • tidiga symptom på genitala vårtor
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • vikten av ett cellprov
 • papillomvirus infektion information
 • effektivitet födelsekontroll i 1 månad
 • hjälpmedel tidiga tecken
 • typer av preventivmedel som används i 18th century
 • kastrering vs vasektomi
 • hur man kan stoppa p-piller mitten av cykeln
 • blöder normalt efter att på morgonen efter-piller ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com