ny utveckling inom födelsekontroll

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
Sedan 1982 är fortfarande den dagliga piller den vanligaste preventivmedel i USA , enligt uppgifter från Guttmacher Institute , ett institut som ägnas åt kunskap om reproduktiv hälsa. Andra mer användarvänliga metoder har också utvecklats under senare år

Betydelse

I en tidning Family Practice studie om kvinnors Satisfaction . med preventivmetoder uppgav endast 57% av p-piller användarna nöjda med sin metod .

Om kvinnor inte är nöjd med sitt preventivmedel kan de sluta plötsligt , sätta sig i riskzonen för graviditet .

Depo Provera-" The Shot "

Depo Provera är ett skott av ett syntetiskt hormon , det progestin medroxiprogesteronacetat , som måste administreras var elva till tretton veckor för att behålla effektiviteten . Depo Provera förhindrar ägglossning .

bekvämlighet och effektivitet kan kompenseras av dess biverkningar. Patient Förskrivningsinformation säger oregelbundna blödningar är vanligt , och som i kliniska försök ca 2 /3 av kvinnorna fick i genomsnitt fem pounds det året .

Ortho EVRA-" The Patch "

orto EVRA p-plåster appliceras på huden en gång i veckan , samma dag , under tre veckor , slutade för en , och sedan cykeln upprepas . Liksom kontroll kombination p-piller innehåller Ortho EVRA hormonerna östrogen och gulkroppshormon, som i första hand förhindra ägglossning , men också att förhindra befruktning och eventuellt implantation . Skillnaden ligger i hur de hormoner levereras till kroppen .

Kvinnor i färg kan bli besviken över att det bara finns i en ljus nyans .

NuvaRing

NuvaRing är en ny kombination hormonella preventivmedel som är en flexibel preventivmedel ring om storleken på din handflata . NuvaRing . com säger att ringen är sliten inuti slidan i tre veckor , bort för en vecka , och en ny ring direkt efter den fjärde veckan .

NuvaRing är också en kombination metod som förhindrar graviditet på samma sätt p-piller gör , men är mindre benägna att " felanvändning "på grund av dess användarvänlighet . NuvaRing är över 99 % effektiv , och är mycket svårt att missbruka .

spiral

I ett Science Daily artikel fann University of Rochester som intrauterin preventivmedel (IUP) kan vara den bäst bevarade hemligheten i preventivmedel , eftersom de är så säkra och tillförlitliga , men ändå så få kvinnor i U. S. vet om dem .

En spiral är en liten T-formad anordning som sätts in i livmodern av en vårdgivare . Det finns två typer av spiraler finns för närvarande i USA : Mirena spiralen , som frigör en liten mängd av gestagen Levonorgestrel och koppar ParaGard spiral.

Mirena kan förhindra ägglossning hos ungefär 50% av kvinnor, i alla kvinnor det hindrar befruktning genom livmoderhalsen och livmodern ogästvänlig för spermierna . Koppar i ParaGard förhindrar befruktning genom att ändra miljön i livmodern.

Man Preventivmedel

Science Daily artikel : " ? piller för män Forskare hittar ett hormonellt på -och avstängning fertiliteten " , rapporterade att " forskare har hittat hur . . . hormoner arbete i testiklarna att kontrollera spermieproduktionen och manlig fertilitet . "

Detta konstaterande kommer att användas i forskning som på sikt skulle kunna leda till en manlig p-piller .

Previous:nothing Next:vad som gör Viagra arbete ?

Relaterade artiklar


 • Varifrån kommer ett växande spermie sin näring ?
 • vigel ingredienser
 • hur man kan förbättra minskad kvinnliga libido
 • bieffekter av en spiral
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • medicin för impotens
 • Vilka är biverkningarna av att ta kontinuerliga p-piller ?
 • är vaginal svampinfektion smittsamt?
 • hur man börjar p-piller
 • hur man använder preventivmedel för att ändra perioden datum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com