perioder efter IUD avlägsnande

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-03
Den spiral , en spiral , förhindrar effektivt graviditeten mer än 99 procent av tiden . En kvinna på ett ömsesidigt monogamt förhållande kan välja en kopparspiral för en långsiktig preventivmedel , eftersom det fungerar utan daglig uppmärksamhet och med få potentiella biverkningar . Spiralen skyddar inte mot sexuellt överförda sjukdomar . Borttagning av spiralen sker i en läkarmottagning och de flesta kvinnor att återgå till normal menstruation och fertilitet direkt

Skippade Perioder

Efter spiralen avlägsnats , anta att du kan bli gravid direkt och använda alternativa preventivmedel om du inte planerar en graviditet . Om du missar en period när som helst efter att du har din spiralen tas bort , kan du vara gravid . Ta ett graviditetstest när du hoppar över din tid .

Om du haft sex i några dagar innan din IUD återsändande, spermier som finns kvar lever under dessa dagar kan befrukta ett ägg om du har ägglossning nyligen . Om du har din Mirena bort innan kroppen har utvisat att befruktat ägg , kan det implantat i livmodern när spiralen är inte där för att förhindra implantation . När det befruktade ägget implantat i livmodern , sker en graviditet , dvs en kvinna kan bli gravid på grund av kön hon hade innan spiralen bort . Om du inte får din menstruation i tid efter din spiral avlägsnande, ta ett graviditetstest , eftersom du kan vara gravid, även om du inte har haft sex sedan dess avlägsnande.

Om du genomgår klimakteriet medan spiralen är på plats , kommer du normalt sett inte ha en period när spiralen tas bort . De flesta läkare vänta tills kvinnan inte har mens under ett år innan du tar bort spiralen så att hon inte blir gravid när den är bort. Förvänta dig inte en gång i din läkare har bekräftat klimakteriet .

Om din graviditetstest kommer tillbaka negativt och du inte är i klimakteriet , men du fortfarande inte få din tid , se en läkare . Spiralen avlägsnande normalt inte orsakar försenade menstruationer . Saknar du din tid kan vara ett tecken på sjukdom .

kraftiga blödningar

spiral bort orsakar normalt inte onormal eller tunga perioder . Om din läkare inte kan enkelt ta bort dina spiral och behöver vidga livmoderhalsen eller operera för att ta bort den, kan avlägsnas orsaka kraftigare blödningar under menstruationscykeln bara . Om din innehöll spiralen hormoner , kan det ha handlat i kroppen på samma sätt som andra hormonella preventivmetod metoder för att göra din perioder lättare och kortare medan den var på plats . Om detta är din situation , kan dina menstruationer verka tyngre än normalt när hormonerna lämna kroppen och ditt perioder gå tillbaka till vad som var normalt för dig innan införandet av hormoner .

Se en läkare om du är orolig om rikliga menstruationer , oregelbundna perioder eller perioder som varar mer än några dagar eftersom dessa symptom kan tyda på ett medicinskt problem och inte nödvändigtvis har något samband med din IUD eller att de tas bort .

Previous:nothing Next:preventivmedel och rökning risken

Relaterade artiklar


 • preventivmedel ring vs piller
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur man startar p-piller efter födseln
 • hur man bygger spermieantal
 • Vad händer när du missar två doser av preventivmedel ?
 • biverkningar av merina
 • livsmedel för att öka bröst
 • kan du vara gravid men ändå få mens?
 • om bröst tillväxt hos vuxna
 • farorna med Nuva ringen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com