abortframkallande effekter av p-piller

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-04
Abort , befruktning , preventivmedel , är några av de mest laddade ord som diskuteras i 21: a århundradet samhället . För vissa är det viktigt att deras preventivmedel , deras preventivmedel , inte har ett högre antal aborter , det vill säga att den inte orsakar en abort . Veta om ni tror att dessa produkter har denna effekt , måste du förstå dessa villkor och din tro om dem

Bakgrund

Conception , handlingen att bli gravid , uppstår när en manlig spermie kan befrukta en kvinnlig äggcell eller ägg , och att befruktat ägg , en så kallad pre-embryo färdas genom en kvinnas äggledare och kan implantatet i hennes livmoder , enligt Guttmacher Institute .

A 2000 artikel i Archives of Family Medicine anfört att det inte finns någon beprövad metod för att mäta förlusten av före embryot före implantationen. Båda typerna av graviditetstest , blod och urin , leta efter en graviditet hormon som frigörs först efter implantation .

Betydelse

vissa religiösa grupper och folk tror att abort är att ta ett liv , och att livet börjar vid befruktningen . I detta fall kan en kvinna inte för orala preventivmedel ( p-piller ) har antalet spontana aborter under sin livstid och inte vet det . Eftersom graviditet undersökningar inte kan mäta detta , kan en kvinna få många ofullständiga graviditeter , eller pre-embryon som inte implantatet .

Medicinskt , en annan term för ett missfall är en spontan abort . MedlinePlus konstaterar att det är uppskattat att upp till hälften av alla befruktade ägg dör och försvinner ( avbrutet) spontant , vanligtvis innan kvinnan vet att hon är gravid .

Implantation

Enligt Guttmacher Institute , det främsta sättet p-piller arbete genom att hindra ägglossningen-släppa ett ägg . Dock ändra de också livmoderhalsen för att förhindra spermierna från att nå ett ägg , och de tunna en kvinnas livmoderslemhinnan , hennes livmoderslemhinnan .

Eftersom livmoderslemhinnan är när en zygot implantat , i teorin en tunnas livmoderslemhinnan grund av p-piller kan förhindra implantation och vara en abortframkallande . Emellertid pekar Archives of Family Medicine att även läkare eller forskare kan se förändringarna i endometriet , "det finns för närvarande inga direkta bevis för att koppla dessa förändringar till pre-embryo eller embryo förlust hos kvinnor som tar p-piller . "

Befruktning

För en del , störa skapande av liv på något sätt anses döda liv . Eftersom p-piller ändrar livmoderhalsen för att göra befruktningen svårare , skulle människor med dessa föreställningar överväga p-piller ett abortframkallande .

Men när p-piller tas på rätt sätt bör ägglossning inte förekomma . Om det inte finns något ägg att befrukta kan graviditet inte . Couples bör använda sitt eget omdöme och trossystem att bestämma vad som preventivmedel att använda .

Expert Insight

American College of obstetriker och gynekologer anger att en graviditet anses fastställas först efter implantation är klar . Enligt denna definition , har p-piller inte någon abortframkallande effekt .

"Det primära preventiva effekten av alla icke-barriärmetoder , inbegripet akut användning av p-piller , är att förhindra ägglossning och /eller gödsling , "står det . " Ytterligare preventivmedel åtgärder för alla dessa också kan påverka processen efter befruktning men före graviditeten. "

Previous:nothing Next:definition av spermier HDS procent

Relaterade artiklar


 • hur du höja din fertilitet nivå att bli gravid
 • hembehandling för mäns erektil dysfunktion
 • vad är skillnaden mellan genitala vårtor och HPV ?
 • hur man använder trojan vibrerande touch
 • tecken på impotens
 • kan du få genitala vårtor från munsår ?
 • kariva preventivmedel biverkningar
 • kvinnliga STD symtom
 • hur man gör beslut i reproduktiv hälsa
 • hur man kan förbättra spermiernas rörlighet naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com