effekterna av att äta rött kött på spermieantal

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-09
Många medicinska studier har kopplat infertilitet av felaktig kost , och har anklagat rött kött som primär skyldige . Det finns inga definitiva svar på manlig infertilitet , men det finns en direkt koppling till fertilitet och att upprätthålla en hälsosam livsstil. Animaliska fetter orsakar spermier att agera trögt , i likhet med hur en människa skulle agera om lever på en ren animaliskt protein diet , och därför ett överskott kommer att ha en negativ effekt på både spermier och kroppen .

Animaliska fetter

lågt spermieantal har kopplats till många olika livsstil och kostvanor . I en studie från Cornell University Weill Medical College , var manlig infertilitet kopplat till allt från stark värme till kaffe , rökning , droger , brist på motion , hög alkoholkonsumtion och felaktig kost . Ett överskott av animaliska fetter som rött kött , ost och helmjölk är kopplade till låga och ohälsosamma spermier samt prostata cancer och hjärtsjukdomar .

Controversy

Även om många studier har kopplat animaliska fetter till en låg och ohälsosamma spermier , och grönsaker, frukt och kolhydrater till en hälsosam spermieantal, har studier ännu inte kunnat bevisa ett direkt samband specifikt för att rött kött i motsats till andra typer av kött och fett . I en studie som genomfördes i Spanien , testade Dr Jaime Mendiola spermieantalet mellan en grupp med 30 män på höga animaliskt fett dieter, och 30 män med låg fetthalt, hög-fiber , och kolhydratrik kost . Resultatet visade att de på antioxidanter , fibrer , kolhydrater , och folat -rik kost hade friskare och mer överflödande sperma än på fettrik kost.

Kontroversen ligger i att korrelationen inte kan kopplas direkt att konsumtionen av rött kött ensam, utan snarare att animaliskt fett i allmänhet och ett lägre intag av friska frukter och grönsaker. Eliminering kost , till exempel en kött-bara kost , kommer att få negativa effekter på kroppen . En balanserad kost rik på kolhydrater och frukt och grönsaker är inte bevisat att drabbas av måttlig konsumtion av animaliska fetter och rött kött så länge det finns en balans .

Smaka

En annan orsak rött kött , och inte andra djur fetter , har samband med lågt spermieantal är dess inverkan på smaken av sperma . Tidskrävande rött kött orsakar sperma att smaka salt , medan frukt och bladgrönsaker förbättra smaken. Detta beror på naturlig sockerhalt av sperma , som främst innehåller sockerarter , proteiner , vitaminer och mineraler. För att undvika salta sperma , undvika rött kött och mejeriprodukter under dagen .

Previous:nothing Next:hur ser förlossningskanalen ut ?

Relaterade artiklar


 • vad är hög risk HPV ?
 • orto - cyclen biverkningar
 • reproduktionsstörningar hos människa
 • klimakteriet & palpatations
 • hur man bli gravid med låga manliga testosteron
 • IUD preventivmedel för- & nackdelar
 • hur man använder en ägglossning prediktor för födelsekontroll
 • vad är en stål libido ?
 • hur man gör en presentation på preventivmedel
 • penis humant papillomvirus infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com