flerbarnsfödslar med clomid

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-03
Klomifen , eller Clomid , är ett läkemedel som stimulerar kvinnans äggstockar till att släppa ett eller flera ägg vid ägglossningen-vilket resulterar i , ibland , flerbarnsfödslar

flerbarnsfödsel

Som noterade på den officiella Clomid hemsida, i en klinisk studie av 2. 369 graviditeter , 1. 697 av dem resulterade i enkel födslar , medan 165 graviditeter resulterade i flera födda. De återstående graviditeter slutade i missfall eller dödfödda .

Vem är Clomid efter?

Clomid är ett läkemedel förskrivs till kvinnor som har försökt , men misslyckats , att föreställa sig naturligt utan hjälp av fertilitetsbehandling . Enligt eMDTV , kliniska studier visar att 30 procent av kvinnorna blev gravida med Clomid , och 7,98 procent av dem som blev gravid var gravid med multiplar . Kvinnor som vill ta Clomid bör inte redan är gravid , inte har cystor på äggstockarna , inte har onormal vaginal blödning och har normal leverfunktion.

Twins

Av de graviditeter som ledde flerbarnsfödslar , 6 . 9 procent blev gravid med tvillingar , 0,5 procent med trillingar , 0,3 procent med fyrlingar och 0,1 med Quintuplets . Även flerbarnsfödslar inte garanteras samtidigt som Clomid , det är en klar möjlighet . Innan man tar drogen , vara beredd att välkomna hem mer än en bunt av baby kul om graviditet leder .

Pretests

Innan han ordinerats Clomid , kan kvinnan ha att söka medicinsk testning för sådana saker som östrogennivåerna , primär hypofysen eller ovariell dysfunktion , endometrios eller livmodercancer cancer , myom och andra faktorer relaterade till infertilitet som manlig faktor ( din andra spermier kommer att samlas in och testade) , binjure störningar och Sköldkörtelrubbningar .

varningar

Användningen av Clomid kan orsaka synliga symptom och ovariell hyper stimulering (OHSS ) . OHSS är okomplicerad äggstock utvidgningen . Tänk , kan graviditet uppstår inte på denna drog , och en annan form av behandling kan vara mer passande .

Dosering

Läkare kan börja förskrivning en låg dos på 50 mg för att se hur du reagerar på Clomid . Du kommer att ta en tablett i 5 dagar med början på den femte dagen i menstruationscykeln . Om ägglossning inte visas denna första månad, kan läkaren öka dosen till 100 mg för andra månaden .

Previous:nothing Next:manligt vs kvinnligt hormon nivåer

Relaterade artiklar


 • hemlagad manliga medel
 • at- home åtgärder för att öka antalet spermier och motilitet
 • långsiktiga effekter av Yasmin ( drospirenon )
 • hur du kontrollerar ditt IUD
 • alternativ till en vasektomi
 • preventivmetod instruktioner
 • låg libido behandling av kvinnor
 • vad är skillnaden mellan herpies & Jock kliar ?
 • CDC rekommendationer för cellprov
 • hur man hittar rätt p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com